Saturday, April 18, 2015

MAT PERIUK CAFÉ, IPOH


Assalamualaikum.


Ini cerita 2 April 2015 tapi baru nak cerita hari ni, hihi..Masa ni, nadia pergi Ipoh untuk interview kerja.  Disebabkan nadia pergi 1 hari je, nadia naik bas dan suruh Faizul hantarkan. Faizul half day masa hari tu.

After interview, kitorang tengok Fast & Furious 7..Kebetulan pergi on Thursday, buy 1 free 1 ticket kalau guna Maybank Debit card untuk standard seat.. Sukalah nadia! Apa lagi..hehe..And Furious 7 is awesome! Best, kelakar, sedih semua ada.. Kereta-kereta dia pulak , perghhhh meleleh air liur! Hihi..


After habis tengok movie, nadia ajak faizul pergi Bercham, nak pergi Mat Periuk Café ni lah..Ini dekorasi café.

Kat bawah ni pulak menu yang kitorang order,
Nadia order Spaghetti Meatball 

Faizul order Pineapple Fried Rice

Small but Dangerous Pavlova for desert

Air nadia (kanan), Lemonade with Yellow Jelly (something like that la bunyinya)
Air faizul (kiri) (nadia langsung tak boleh recall nama dia)

So far, okay lah food dia, ada banyak lagi menu dia, so if korang datang tak ada lah asyik order menu yang sama je..Western ada, Melayu pun ada. Masa nadia pilih desert, chiller diorang macam kosong je tau, so nadia ambil lah pavlova je,but then bila kitorang nak bayar, nahhhh dia keluarkan deserts yang hurmmm..tempting gila!


Haiihhhh tak ada rezeki betul, nak beli rasa macam dah tak larat sangat dah nak makan. Lain kali jelah kan..So, ini alamat

MAT PERIUK CAFÉ

 Lot 22241, No.40, Hala Tasek Timur 10, 
Kampung Tersusun Tasek, 31400 Ipoh, Perak,
 Malaysia.

Atau guna waze je, type Mat Periuk Café.

Tu jelah.
Okbai!

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...