Thursday, March 5, 2015

Tutorial : Pasang LinkWithin pada Blog

Assalamualaikum

Hari ni nadia nak share tutorial pasang LinkWithin pada blog.

1. Klik pada link nadia bagi kat atas tu, then isi form.


2. Klik Get widget, then akan appear macam ni..Klik dekat install widget tu..


3. Kemudian akan keluar macam ni,


4. Klik 'Add Widget' button then dia akan terus direct ke layout blog korang. Make sure korang dah log in siap-siap. Then, pindahkan gadjet 'LinkWithin' tu di bawah gadjet 'Blog Posts'.


5. Untuk tukar tajuk yang appear kat blog korang tu, klik edit pada gadjet dan tambah kod HTML di bawah ni, 'Your custom text : ' tu padam dan gantikan ayat korang sendiri.



6. Siap! ^_^

tu je, senang je kan.
Okbai!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...