Tuesday, December 9, 2014

#mfna : engagement preparation (hantaran)

Assalamualaikum..

Hari ni nadia nak share preparation pertunangan, bahagian hantaran pulak.. Nadia decide nak DIY kotak hantaran tu.. A few months before engagaement day, nadia dah come out dengan 3D drawing..propose dekat ibu nadia..Apa guna belajar ID kalau tak gunakan kan? hehe..

Ini 3D yang nadia buat..tak hebat sangat, just untuk bagi family nadia faham apa yang nadia plan..


Then, nadia keluarkan satu senarai hantaran yang telah dipersetujui kedua belah pihak..

 
Lepas tu, nadia siapkan drawing untuk buat platform..

nampak macam gigih kan..tapi dah kerja nadia memang buat-buat drawing ni..so, buat jela bagi orang faham..then, divide plywood..nadia beli plywood through office..so, nadia perlukan 2 keping plywood 8mm..1 keping 8 kaki x 4 kaki..


dan berita gembira : boss nadia kata tak payah bayar! its free!!! yeayy!!!
Thank You Boss! Siap suruh carpenter potongkan lagi.. ^_^


Body platform dah ada, so nadia beli kayu and start construction...gittew! Macam projek juta-juta pulak kan..hehe..platform tu nadia support dengan kayu and balut dengan white fabric..projek ni, ayah dan adik-adik nadia yang tolong..




yang ni pakcik nadia..sebab masa ni nak cepat, sebab nak suruh dia bawa balik KL bagi kakak faizul untuk bawak balik kampung..ohh ye, nadia buat tray untuk pihak lelaki jugak..


tadaaa! ready for delivery..hehe


yang ni first mock up..dah siap beli semua bunga-bunga tapi nadia macam tak suka..sampai tak boleh tidur malam..hehe..then, esoknya cuba pergi tukar, nasib baik boleh..uncle tu sangat baik!


yang ni final mock up..barulah lega gila...colour dah more pastel..yang atas tu kan macam warna-warna panas semuanya..huhu..

Dan inilah antara hasilnya...gubahan ni kakak saudara nadia yang banyak tolong sebab dia memang pandai bab-bab ni..so, kita share idea!





gambar-gambar di bawah ni masa majlis..




Alhamdulillah, everything turn out well!
Nanti nadia cerita preparation yang lain-lain pulak ye..


Lagi entry pertunangan.

Majlis Pertunangan (30.11.2014)
#mfna : engagement preparation (mini pelamin)
#mfna : engagement preparation (goodie bag)
#mfna : engagement preparation (apparel & make up)

till to the next post!
okbai. ^_^

10 comments:

  1. waaa bekas hantaran buat sendiri dari kayu kayan.. cantik2! :)

    ReplyDelete
  2. Best! Happy for you. Congrats Nadia~ =D

    ReplyDelete
  3. Hi...i nk tanya la....kotak hantaran tu kos brapa yea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, dalam RM230 untuk 16 kotak tu.. ^_^

      Delete
  4. assalamualaikum awak. nak tanye, boleh ke awk belikan kayu dan siapkan ptong,?? hm sy dh tempah kat tukang kayu, then bile sy nk, dia tk reply2. duit dh byr dah. mmg buntu. tk dpt lnsong contct dy.. hmm

    ReplyDelete
  5. Hai Nadia, boleh saya tahu saiz kotak hantaran ?

    ReplyDelete
  6. salam..nadia jual x kotak tu as 2nd hand? sy berminat nk beli

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...