Thursday, February 2, 2012

apam yogurt~

.
assalamualaiakum...
hai korang...kali ini nadia nak share resepi pulak...nama sebenar dia yogurt steamed cupcake tapi nadia rasa macam apam je, so nadia tukarlah...resepi ni nadia ambil dari BLOG INI...


so, jomlah kita mulakan dengan bahan-bahannya...

1 cawan gula


2 cawan tepung gandum


1 cawan plain yogurt


2 biji telur


1 sudu kecil ovallete


1 sudu teh serbuk penaik


cara-cara membuatnya senang je...

1. panaskan pengukus...

2. campurkan semua bahan-bahan dan pukul dengan menggunakan speed paling laju selama beberapa minit sampai pekat...

3. asingkan kepada beberapa bahagian ikut berapa banyak warna korang nak buat...


4. masukkan adunan ke dalam mangkuk kertas...ikut kreativiti nak campur-campur warna...

5. kukus selama 15 minit atau sampai merekah...


senang je kan...apa lagi, cubalah!

tu jelah nak share dengan korang~
okbai! =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...