Monday, October 29, 2012

UIA

Assalamualaikum...
Hai! bersua kita kembali setelah lama saya menghilangkan diri...hehe...nadia ade banyak story nak share, nak kepoh2 dengan korang tapi kesibukan yang tak berapa nak sibuk menyebabkan blog ni dipinggirkan untuk sementara waktu...so, sekarang ni cuti mid-term, bolehlah nadia update setakat yang mampu...

kalau entry sebelum ni, nadia cerita pasal proposed site nadia untuk final project, kali ni nak share pengalaman kami pergi site syira a.k.a cik syerai! hehe...site dia kat UIAM..so boleh dikatakan setiap minggu kami pergi ke Gombak atas urusan projek cik syerai ni...

first time pergi, kami jakun gila! sebab architecture and environment di UIA tu tersangatlah cantik...ala-ala kat Morocco gitu...jomlah tengok gambar kami...


ni ialah Azman Hashim Complex...kenal tak siapa Azman Hashim? ala, bapak kepada Mizz Nina, whatya2 waiting for???... haha~ dan kat bawah ni gambar-gambar sekitar bangunan tu...oh ye, bangunan ni lah site untuk final project cik syerai kita...





kali ke-2 kitorang pergi sebab nak mintak drawing kat KAED (Kuliyyah of Architecture, Environment & Design) kalau tak silaplah....kebetulan masa tu ada Chocolate Fair...sangat teruja sebab semua booth jual coklat! best gila! dan KAED ni sama macam fakulti nadia...cuma kat UiTM nama dia FSPU (Fakulti Senibina, Perancangan & Ukur)...interior dia sangat cantik...lagi seklai kitorang jakun...hehe~




kat bawah ni pulak gambar booth yang ade kat situ...




nadia beli ni...korang tekalah sendiri untuk siapa ye...hehe~

kali ke-3 pergi semua site housemate nadia kecuali site nadia...sebab site nadia je bukan dekat area selangor/KL...tapi masa ni tak ambil banyak sangat gambar kat UIA,busy ukur bangunan katanya... kitorang snap masa pergi tempat lain, next time nadia cerita ok....


and for the last time (setakat ni...) kami pergi lagi ke KAED untuk dapatkan drawing cik syerai...kali ni banyak snap kat exterior pulak...masa ni kitorang macam dah expert dah jalan kat UIA ni...mcm universiti kitorang dah...hehe...




kesimpulannya, nadia seronok dapat join cik syerai jalan-jalan kat UIA...sangat berbeza ye dengan UiTM...kat sini ramai berjubah tak kira lelaki ke perempuan...bertudung labuh, berpurdah, berkopiah...pengalaman barulah untuk nadia...

tu jelah nak share dengan korang....
okbai! =)


14 comments:

  1. best kan dapat masuk u lain. hihi btw gud luck utk final project ;)

    ReplyDelete
  2. best nyerr bestt nyer.. ni utk fyp ke nadia?

    ReplyDelete
  3. cik nana : tu la, nadia suka bla ada peluang pergi u lain...thank you!

    fadhila : fyp tu ape?hehe...bkn, ni site utk final project kwn nadia...project kitorang lain2....nadia tolong teman dia je... =)

    ReplyDelete
  4. oh cokelatttttteeeee~ >.< hihi

    lawanye bgnan kt uia tuu! especially the first pic. ske sgt~ <3

    btw tblouse pink nadia tu mcm cantikkk laa. bile ktne? nk tgk full pic boleh? hahahha XD

    ReplyDelete
  5. final year project.. hehe :)) nadia sem last ehh? bestnyeee.. da blh kumpul duit kwen hoho

    ReplyDelete
  6. haz : hehe..tu bapak mizz nina punya complex! haz, semua baju & dress kite dlm entry in ditaja oleh thepoplook.com... ok berangan! kite beli sendiri...hihi~

    fadhila : x, utk subject ID ni, duration dia 2 semester...kte ade lg 1 sem lg pasni, xbley kmpul duit kawen lg....huhu~

    ReplyDelete
  7. amboiii... hahhha rjin nadiabli t thepoplook tu kn.. boleh blikn satu unt haz? kekekek =P

    ReplyDelete
  8. cantiklah UIA! lama x pegi..hihi pernah pergi dua,3 kali je sbb hantar jiran ke sana...wah beznya ade pesta chocolated! nk pegi juga! ><

    ReplyDelete
  9. haz : kite suka poplook! hehe~ tlg belikan bley la...hehe

    ida/iena : yeke....kan, semua produk adalah coklat! rambang mata dibuatnye....

    ReplyDelete
  10. hahaha. haz pn ske gile ngn baju2 dia. suka mengusha tp x pernh bli. tkot x muat or anything. haha. tringin nk bli maxi dress dia. tp kbyknnye ada cerut kt pinggang tu. haz x ske sgt. tkot nanti bile pkai gelmbg lak. hihihih =P

    ReplyDelete
  11. haz : ohh, kte plak suke ade cerut tu sbb xnmpk perut buncit ke ape...oppsss...hehe

    setakat ni semua baju dr poplook suits w/ my size...sbb tu selesa beli kt situ.... =)

    ReplyDelete
  12. yeke? ooh.. slesa x pkai? sbb haz tkotx slese je. sbb portion bdn haz pndek hihihi

    ReplyDelete
  13. nadia pakai selesa je...tak tahulah kalau haz...mungkin haz patut cuba beli 1...rasanya kalau blouse macam blouse pink nadia tu xde masalah kot untuk haz... =)

    ReplyDelete
  14. btol gak tu kan. okayy~~ hehehhe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...