Tuesday, September 4, 2012

challenge.

Assalamualaikum...

Waa, hampir seminggu nadia tak update blog rupanya...tu pun setakat update entry wordless wednesday je...lately nadia busy sikit...nak kena settle kan my first freelance project sebelum balik shah alam weekend ni...nadia dapat satu project interior design untuk satu kedai ni...tak adalah besar pun, kecil je tapi disebabkan projek ni nadia handle seorang diri, maka banyaklah nadia nak kena catch up...

kedai ni dalam mall, so design approval adalah daripada 3 pihak...owner kedai, office management and HQ dia...mula-mula tu macam tak yakin je boleh buat..almaklumlah sebagai seorang student Interior Architecture, nadia bukanlah hebat seperti studiomates nadia yang lain...tapi nadia ambil jugak projek ini sebab nak cabar diri sendiri...hehe...

kalau dulu masa buat practical, apa-apa drawing yang nadia buat mesti ada senior designer atau bos yang check before tunjuk kat client tapi kali ni nadia yang kena decide, kalau silap, habislah nadia...kalau apa-apa jadi memang boleh kena saman...hohoho~


bayangkan, nadia kena buat mechanical & electrical layout, plumbing layout yang sebelum ni nadia jarang sangat buat...jadinya, terkial-kial lah mencari kat buku, internet semua...tanya kawan...but at least i gain new knowledge! tambah experience buat design practice in real project...

so, sekarang dalam proses amendment and cari kontraktor untuk buat hording board...then, client suruh buat promotion flyers jugak...yang lain dia yang settlekan rasanya...lega, nasib baik tak kena prepare budget dan cari kontraktor sekali...kalau tak lagi pening! huhu~

kat bawah ni ialah design yang nadia buat...ada yang sebelum dan selepas diubah...malu nak tunjuk sebenarnya sebab nadia guna software sketch up je...orang lain guna 3d max...tu pun ada error jugak tapi tak sempat nak edit balik, client nak cepat sangat! design pun kena limit, baru buat cantik sikit, client dah call suruh ubah, nak cut cost...hehe~




kat bawah ni pulak design flyers...dia suruh buat simple-simple je...senanglah kerja nadia kan...hehe~


tu jelah nak share dengan korang...tak lama lagi nadia dah balik shah alam, wahhhh beratnya nak tinggalkan kampung halaman.....huhuhu~

p/s Fadhila, ni lah project kite... berminat?

okbai!





9 comments:

  1. wahhhh! hebatnya nadia! cantik sgt ur interior design tu... bestnya reti buat untuk bidang sndri. dh leh nmpk dh in the future nadia pasti lg hebat! hihi. good job! v(^o^)V

    ReplyDelete
  2. haz : xde lar hebat...project as a warm up b4 naik sem baru...hehe...

    pray for me supaya lagi hebat...hehe~

    ReplyDelete
  3. ok la tu kan.. practice makes perfect! hee ^^

    insyaAllah u can do it =)

    ReplyDelete
  4. aduhhh nadiaaa.. haha. mcm rumit je tu.. minat mmg minat, tp tak phm ape benda yg nk kne buat tu.. hihi ^_^

    ReplyDelete
  5. nur : terima kasih tapi ini kategori biasa je...ada banyak l;agi design hebat2... =)

    fadhila : agak lar...jadinya, fad tukang komen jela...hehe~

    ReplyDelete
  6. hahaha. tak nak, nak belajar juga :(

    ReplyDelete
  7. fadhila : kalau macam tu, marilah masuk sem baru bersama-sama...hahaha~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...