Monday, August 13, 2012

iftar

Assalamualaikum...

hari ni nadia nak share aktiviti iftar pulak...hari sabtu hari tu, 11 ogos 2012 ialah birthday ayah nadia...so, ibu nadia pun plan nak berbuka puasa kat luar...nak celebrate lah kiranya...so, kitorang pergi satu restoran kat muar ni...ramai duk kata sedap tapi nadia tak pernah rasa...tapi bila dah rasa, memang sedap! memang patut jadi bualan orang..hehe~


 happy birthday ayah!!! yang ke-48 tahun...muda lagi tu...hehehe....dah puji ni, duit raya kasi tambah sikit... 

antara menu kitorang hari tu....


:: siakap tiga rasa ::


:: siakap steam ::


:: sup ekor kegemaran ayah ::


:: chocolate coppucino cake ::

nadia tak sempat nak buat kek untuk ayah sebab hari tu nadia kerja...so, beli jela jawabnya...hehehe~ apa yang penting ayah happy, semua orang happy...esoknya pulak, kitorang pergi melaka, shopping baju raya adik-adik...mula-mula, ibu cakap ayah dah tak bagi nadia duit untuk shopping lagi sebab nadia kan dah kerja (part time)...so, memang tak mengharaplah...tiba-tiba semalam ayah nadia hulur duit...nadia punyalah suka, tak terkata! hehehe...lepas penat-penat pilihkan baju untuk adik-adik nadia, kitorang pun get ready untuk berbuka puasa...kitorang pergi Johhny's Restaurant...


:: mereka (syafiq-adik nadia no.3, faiz-adik nadia no.4 & ibu nadia) ::



:: kami (aliff-adik nadia no.2, myself & ayah nadia)


kitorang order set ni...dengan nasi putih...cukuplah untuk mengenyangkan kami sekeluarga...


:: steamboat in the making ::


:: pineapple rice ( ayah nadia punya)


:: strawberry & vanilla float ::

nadia suka tomyam dia, sedap! tapi kena tambah RM10.00, kalau sup biasa dia tak charge pun...so, total dalam RM115.00 tak silap nadia...okay lah kot...sekali sekala kan...


sebelum hantar adik nadia balik uitm melaka, kita pose dulu ye ibu...hehehe~

sebenarnya hari rabu hari tu, nadia berbuka kat Johnny's jugak...tapi dengan kawan nadia...masa tu dia ajak teman dia pergi shopping baju raya, lepas tu dia belanja kat sini...siap belanja tengok step up revolution lagi...hehehe...orang dah kerja, time ni lah nak belanja kawan, tak gitu...dia ni kira bff nadia dari sekolah dulu...dulu masa sekolah, dia selalu pow nadia, sekarang nadia pulak pow dia...hehe~


:: fitri ::

kitorang order set ni, tapi fitri mintak nasi putih, 2 pulak tu...biasalah, lelaki kan...lagipun nasi dia sikit je...


periuk kitorang pun tak adalah penuh macam masa berbuka dengan family tu...huhu~


 kesian sayur dipinggirkan...huhuhu...


last but not least...of course lah nadia kan...hehehe~

tu jelah nak cerita dengan korang...sorry lah entry panjang kemain, bukan ape, takut esok lusa dah busy takut tak sempat nak update...hehehe...
okbai!


17 comments:

  1. Salam Ramadhan dari awieomar.blogspot. Baru follow sini. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai game top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Follow blog "Awie Omar" (bagi yang belum, harap sudi follow ) dan komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Ganjaran wang tunai akan diberikan kepada johan.

    ReplyDelete
  2. arghhh.. sedapnye makanan2 tu :(

    ReplyDelete
  3. shafiq : 3 hari punya iftar..hehehe

    fad : mungkin kita boleh pergi sini same2 lain kali... =)

    ReplyDelete
  4. memang fav kite makan kat johhny's tu..huhu tp bila ade duit lebih jela..kalau x mmg x mkn kat sanalh jwbnya :p

    btw lawalah watermark nadia! kite suka!

    ReplyDelete
  5. ida/iena : kan...nadia ada orang belanja...bolehlah...hehehe...

    baru try buat tadi, dah malas nak type utk watermark mcm sblm ni...anyway, tq! =)

    ReplyDelete
  6. alolo comelnye dia senyum~~~ ^^

    btw, ade org tu pkai dh bju bru dia bli kt ts aritu.. lalalalala~ xD

    happy belated birthday uncle~ umo uncle same ngn mak haz lah! hihi

    n watermark nadia memg lawa! haz dh lme nk buat watermark baru, tp x terbuat. hahaha >.<'

    ReplyDelete
  7. haz : hihi, kantoi plak...baju raya dah pakai dulu...tak sabar nak pakai...hehehe...

    yeke, nadia tak pernah fikir pun nak buat tapi tetiba je terbuat... =)

    Ina Haireina : hehehe, mmg sedap!

    ReplyDelete
  8. mudanye ayah nadia,hehe, besday ayh terlebih sehari dr ibu kite :)

    ReplyDelete
  9. twinz : yeke, same dgn cousin nadia... mudalah kot! hehe~

    ReplyDelete
  10. untungla pak cik dpt celebrate berday...bday sy xcelebrate pun..
    hahahah :P

    ReplyDelete
  11. johnny's dgn seoul grden mana sedap g eh?

    kew johnny's mhl sket?


    dat cake looks so delicious!

    ReplyDelete
  12. siakap steam nampak mengiurkan..adeh...

    ReplyDelete
  13. nieyna : pakcik dah tua2 bru merase smbut bday...hehe~

    scha : 2-2 sedap...tp seoul garden bley grill...

    seoul garden mahal sikit kot...
    cake tu coppucino...sedap!

    chu : bila lapar, semua pun nmpak sedap... =)

    ReplyDelete
  14. sedapnye food tu...
    nasib baik skrng dh tak pose....

    #selamat hari raye...


    My recent post : Tajuk Elemen Penting dalam Meningkatkan SEO - Blogger Menjadi Terkenal

    ReplyDelete
  15. manan : hehe, mmg sedap pun...
    selamat hari raya! =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...