Sunday, August 26, 2012

cinta di hari raya!

Assalamualaikum...

nak share dengan korang lagu raya daripada yuna ni, raya oh yeah!


sebenarnya macam ni lah perasaan nadia masa incik bopren datang muar hari tu...happy sangat...yelah, tahun ni kitorang memang jarang gila jumpa..ada lah 3,4 kali kot...tiba-tiba dia menyatakan persetujuan nak datang beraya kat sini...terus berbunga-bungalah hati nadia ni...chewahhh~

Khamis (23/08)

incik bopren sampai pukul 12 lebih malam...
nadia dengan adik nadia pergi ambil dia kat bustand, pergi makan sekejap then hantar dia pergi hotel...oh ye, nadia ada bekalkan dia mi rebus jugak...sebab adik-beradik ibu datang rumah malam tu...ada lebih, bagilah dia sikit... =)

Jumaat (24/08)

disebabkan perut nadia meragam lagi, muntah & cirit-birit lagi, plan macam dah lari sikit, nadia suruh dia extend lagi satu hari...sepatutnya dia balik hari tu jugak...

petang tu, nadia dah okay sikit, nadia bawa balik ke rumah menghadap ayahanda dan bonda nadia...kelakar bila tengok dia yang kononnya cool tapi obviously dia cuak okay! lebih-lebih lagi dengan ayah nadia...sebab before this dia datang ibu nadia je yang tahu dia boyfriend nadia...

then, ajak dia pergi open house rumah kawan nadia...first time pergi beraya dengan incik bopren kat muar ni...hehe~

malam tu nadia bawak dia makan sup paling sedap kat muar...kat darul masyhur! sebenarnya nadia yang teringin nak makan sup ekor kat situ...hihi~

Sabtu (25/08)

pagi-pagi lagi nadia dah ajak dia pergi rumah nenek nadia...sebab dia tak nak balik perak lambat-lambat sangat...walaupun dah pernah jumpa nenek nadia, dia boleh salam nenek pastu panggil nenek nadia mak cik! nadia punyalah gelak besar...entah apa-apalah dia tu...

then, pergi breakfast...nak bagi dia breakfast ala-ala orang muar, orang muar kata sarap...hihihi...makan sate & lontong! yelah, kat perak mana dapat makan sate pagi-pagi kan...lepas makan, pergi beli ole-ole untuk mak dia, perencah mi bandung muar dengan kopi 434 yang famous tak hingat kat muar ni... =)

lepas tu, balik rumah nadia kejap, tukar baju then hantar dia dekat melaka sentral...sebab kat situ je ada bas direct ke teluk intan...tapi tak ada tiket pun...dia kena turun kat KL dulu...hehe~

gambar kat bawah ni masa on the way nak ke melaka...dah nak balik baru sempat nak ambil gambar...hehe~







conclusion nya, nadia tersangatlah seronok beraya bersama si dia...hehehe...nanti tunggu kedatangan nadia ke perak pulak okay!

tu jelah nak share dengan korang...
okbai!

10 comments:

  1. alolo comelnya dia... hihi

    bestnye dapt braye dgn bf. jeles2~ hee =P

    ReplyDelete
  2. haz : hihi...best lar...tp jgn lar jeles~ =)

    ReplyDelete
  3. wahhh! mesti berbunga-bunga kan hhihi

    ReplyDelete
  4. best nye dapat berhari raye dgn si diaaaa.

    ReplyDelete
  5. Salam Syawal. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai game top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Ada ganjaran untuk pemenang. Harap sudi la sertai kami :)

    ReplyDelete
  6. wahhh beraya dgn bf tuuuuu....wewit..hihi :p

    ReplyDelete
  7. ida/iena : jgn lar wewitt, malu kite! hahaha~

    ReplyDelete
  8. wahhhh ! besar projek ! hehe nk join!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...