Tuesday, July 24, 2012

sampul duit raya!

Assalamualaikum....


SAMPUL DUIT RAYA 2014 sila klik link di bawah

hari ni nadia nak share dengan korang tentang design sampul duit raya yang nadia buat...sebenarnya mak cik nadia yang suruh nadia buat...nak letak gambar dia katanya...alang-alang dah buat untuk mak cik, nadia buat untuk ibu nadia sekali...

jemputlah tengok....


yang kat bawah ni pulak...design untuk mak cik nadia...dia nak warna merah dan hijau...nadia design lebih, suruh dia pilih, sekali dia nak semua...nadia print jela.... =)





yang kat bawah ni pulak yang dah siap print, potong, lipat dan gam....agak jenuh ye nak memotong satu-satu tu....almaklum lah mak cik nadia nak 120 keping...walaupun gambar sama macam kat atas tapi saja gedik nak tempek lagi....






lagi sekali nak menggedik letak gambar semua sampul duit raya ni....



nadia dah siapkan semua sampul duit raya mak cik nadia dan dah poskan pagi tadi...tinggal ibu nadia punya je belum potong...penat tau...berhari-hari mengadap benda alah ni....lepas tu kawan-kawan adik nadia order keychain felt lagi....but at least nadia ada lah benda nak buat cuti semester ni kan daripada tidur je...hehehe~

tu jelah nak share dengan korang....
okbai!

30 comments:

  1. special nya.. nak satu, takde duit raya dalam tu pun takpe.. :)

    ReplyDelete
  2. hehehe...yg tu kena dtg rumah wawa... =)

    ReplyDelete
  3. eh pandainya buat..=)
    guna software apa?
    sha tahun raya lepas buat smpul raya tapi buat by hand je..^__^
    lukis2 atas kertas,potong lekat..masukkan duit..hhaha

    ReplyDelete
  4. salam.. nadia.. lawa la sampul duit raya ni.. nk order boleh tak?? camne nk dapat'n contact number you ye?? pleaseeeee ;)

    ReplyDelete
  5. sha : nadia guna photoshop...
    yeke, hasil tangan sendiri lg menarik kot...ada art value...hehehe...

    mrs.kamarul : boleh tu boleh tapi yang ni nadia print kat shah alam...skrg tgh cuti, kat muar so tak tau la kat muar ni boleh print cmni ke x...

    ReplyDelete
  6. photoshop sha kureng mahir! hehe..camne nadia wat templete dia?maksudnya bentuk lipatan dia..tips?^__^...

    ReplyDelete
  7. sha : nadia pun xde lar terror mane...nadia ikut tutorial kat blog ni..

    http://biskoot.blogspot.com/2010/06/photoshop-sampul-duit-raya-template.html

    saiz tu kalau awak nak ubah, ubah lar... =)

    ReplyDelete
  8. tq=)...print pakai paper apa?..nak cuba buat..haha..
    cantik nadia design..pandai.

    ReplyDelete
  9. you are welcome!
    nadia pakai paper biase je tp print laser jet...dia licin sikit & cantik...

    ReplyDelete
  10. kat kedai...printer nadia tak laser2 jet...hehehe...

    ReplyDelete
  11. salam nadia. berapa banyak nadia print dan berapa harganya?cantik sgt. thanks for sharing.

    ReplyDelete
  12. wslm...byk jgk, harga 90sen sekeping....thanks! =)

    ReplyDelete
  13. salam, nak psd file boleh??dak cuba ikot kat blog tu tp xjd ler..tq yunk.. email kat
    malipspsem@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Tlg pm kat fb faiz hakimi rm50 50pcs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade wt smpul lg ke??

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  15. salam sis....masih terima tempahan ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm...
      masih dibuka sampai hujung bulan 6 ni...

      Delete
  16. Replies
    1. details boleh tengok kat sini...

      http://retrojingga.blogspot.com/2013/06/lanjutan-tempahan-sampul-duit-raya-2013.html?

      Delete
  17. Salam dik..kalau abg nk tempah sampul kad raya sebanyak 250 keping leh x? design, gambar dan warna abg emailkan...

    ReplyDelete
  18. Salam dik...masih ble buat tempahan?

    ReplyDelete
  19. hai sha... sha gune kertas jenia ape yg print tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Share pengalaman jap~hehe. .hai!guna kertas biasa pun boleh .ikut suka :)

      Delete
  20. nk order blh x ? tp nk xbyk la

    ReplyDelete
  21. nk order blh x ? tp nk xbyk la

    ReplyDelete
    Replies
    1. SY JUGa buaT AMPAu mcm ni un tuk dijual..jika bemnat sila friend fb sy untul order rm30-rm40 untuk 100kpg.. i-scha ismail @ fb

      Delete
  22. Salam... print guna kertas apa ya?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...