Sunday, June 24, 2012

Sharin Low.

Assalamualaikum... sekian lama tidak meng'update' blog picisan ini, tibalah masa untuk merajinkan jemari menaip entry baru... (tetiba bahasa jadi camni kann...pas present final, nadia memang camni...huhuhu...)

okay laa, straight to the point! nak share dengan korang program jalan-jalan cari makan kitorang selepas habis final presentation ID(subjek interior design) hari tu...walaupun final kali ini penuh dengan dugaan dan konflik, itu tak mematahkan semangat nadia nak kembali berblogging...ohyeaahhhh!!!

So, semalam nadia dengan housemate nadia, ecah dan syira pergi cari kedai makan kat shoplot area Jakel Seksyen 7, Shah Alam... selama ni tak pernah jejak pun belakang-belakang tu...Kitorang pergi Restoran Haji Sharin Low, chinese muslim restaurant...sebenarnya syira yang teringin nak makan makanan Cina, so waktu senggang yang ada digunakan sepenuhnya untuk mencari restoran ni...

Apa yang kitorang makan?

nasi ayam BBQ...

nasi goreng hong kong...

wantan kuey tiaw.

Air cam biasa,teh ais!


sebenarnya, kalau kata chinese muslim restaurant ni nadia automatic teringat Butter Prawn tapi nak makan hari tu, tak mampu lah kita...RM25.00 sepinggan...hehee~

untuk air pula, adalah teh cina, air apa ntah untuk kesihatan...nadia tengok ramai jugak pelanggan lain order air tu...

harga? boleh lah... sorang makan lebih kurang RM10...depends apa korang makan lah...kalau mintak butter prawn, siakap steam, sizzling telur semua tu, korang agak-agaklah harga tu kan...nadia pun dah tak ingat...(ya, nadia memang cepat lupa!)


ini syira a.k.a syerai...ada gambar dia je sebab gambar kitorang dia TERdelete...konspirasi nak glamour sorang2 lar ni...hahaha *gelak jahat!

the interior.


the exterior.


merah kan... tak chinese lar kalau tak merah! hihihi... =)

tu jelah nak cerita kat korang... kalau pergi Seksyen 7 tu, bolehlah cuba makan kat sini...restoran ni sederet dengan Papa Rich dan Sekinchan Ikan Bakar.

tu jelah...
bye! =)

3 comments:

  1. oittt, kau yg taknak ikut! nak kene ni....huhuhu~

    ReplyDelete
  2. ehemm2...tingin nak tgk gamba dri jemari pulak:P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...