Wednesday, June 27, 2012

jemari.

assalamualaikum...

hari ni giliran jemari sebagai tajuk entry nadia...actually, jemari ni ialah nama restoran yang terletak di alamat 18A, Jalan Plumbum Q7/Q, seksyen 7 Shah Alam...restoran ni terletak di shoplot area Jakel Shah Alam, sederet dengan bazaar@seven, Radiusite, Sugarscarf dan banyaklah butik-butik kat situ...

nadia pergi berempat dengan housemate nadia, Tiera, Muna dan Syira...hari tu masa pergi Restoran Hj.Sharin Low, kitorang lalu kat Jemari ni, jatuh hati dengan interior restoran tu, terus pasang niat nak pergi sini...

jom, kita intai-intai restoran ni...

the exterior



the interior

see, how calm this place...tak tahulah korang...tapi nadia suka ambiance macam ni...menu dia macam biasa, Malay + Thai sikit...adalah menu special diorang...harga??? sesuai untuk mereka yang berkeluarga je kot...boleh tahan mahalnya...kalau untuk student di hujung sem macam nadia ni lah...


nasi goreng cendawan, RM8.90


nasi goreng padprik ayam, RM8.90

teh ais & milo ais, RM3.90
barli ais & nescafe panas, RM4.90

how come barli ais boleh lagi mahal daripada milo ais, yang tu nadia hairan bin ajaib...hehehe...makanan dia bolehlah, still ada yang kurang but i think i pay for the ambiance and environment...baru rasa tak menyesal bayar mahal-mahal...huhu...AND, may be menu lain ada yang sedap kot...kitorang je tak order sebab tu menu paling murah...hihi...

Syira & Nadia
(muka nadia pelik + tembam)

Muna & Tiera

tu jelah nadia nak share dengan korang...
oh ye, 08/07/2012 ni Cala Qisya buat opening ceremony first butik diorang dekat area Jemari ni...punyalah nadia tertunggu-tunggu nak pergi, sekali jatuh pada hari yang sama family nadia datang sini ambil nadia sebab dah cuti semester...sedih gilo okay! tak ada rezeki gamaknya...

mood : sedih :'(
okbai!

7 comments:

  1. kalo datang kl cuba try wetren food fiske steak house..tuh makanan die mmg sedap n murah tau..mcm iena belanja satu family semua rm 60 ringgit jer termaksuk air2 buah yg kitaorg order..makanan lak sedap gler...tp kita tgk harga makanan kat atas2 tuh agak mahallah lah utk student....atau golongan sederhana...

    ReplyDelete
  2. kalo dtg kl..cubalah makan kat fiske steak house..mcm iena belanja satu family..rm 60 ringgit jer termasuk air..makanlah lak banyak n sedap..nama pn westren food an..mestilah sedap..tp kita tgk harga2 makanan kat ats tuh agak mahalalh utk student n golongan sederhana...

    ReplyDelete
  3. haa...kan da ckap..korg punya tmpt makan lagi hebakk... huhuhu

    ReplyDelete
  4. iena mansor : wahhh, tnx sudi singgah n comment kat blog nadia ni...fiske steak house...nanti nadia try situ pulak...tambah sikit je dr total kitorang mkn kat sini....

    syakir : hebak lar....untuk try, nak dtg selalu tu, xmampu lar kite...

    ReplyDelete
  5. aku pun ske interior dia..tp klu pgy mkn duet sndri mmang skali jela pgy..lau ngn femili mungkin ley berkali-kali..hahaha

    ReplyDelete
  6. ok... lepas ni semakin bertambah la port aku kt shah alam ni.. hehehe

    ReplyDelete
  7. nieyna : tp makanan dia pun kurengg jgk...aku prefer pak li lagi...hihi

    khaifaiz : try lar, lau nak duk lepak berjam2, sini selesa sikit... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...