Wednesday, April 11, 2012

saya hidup lagi.

assalamualaikum...

hai korang! nak bagitahu ni, nadia hidup lagi sebenarnya...hehehe...dah 2 bulan rupanya nadia tak update blog...gila pemalas! sebenarnya banyak perkara nak share tapi asyik postpone je, lepas tu terus lupa...bila ingat, dah malas...banyak alasan! nadia dah start semester baru dah...dah minggu ke-6 pun...

sekarang ni tengah sibuk-sibuk buat preparation for site presentation...so, banyaklah keluar pergi site, banyaklah keluar duit, banyaklah menyimpang... =)

projek part 6 ni design hotel dan projek individu tapi untuk site, berkumpulan...maknanya share site yang samalah...kitorang pilih bangunan Neo Damansara, Damansara Perdana...such an urban place, banyak building baru nak naik and hebat-hebat belaka...selalu nadia lalu je, ni bila duduk kat situ dari pagi sampai petang, banyak hari pulak tu terus terkagum... kat bawah ni lar site kitorang tu tapi ni gambar 3d lar...gigih lar nak ambil gambar dari udara kan...


ten of us, lepas penat-penat mengukur, ambil gambar dan buat site analysis, kita bergambar lah pulak kan...


since site kitorang tersangat lah dekat dengan IKEA, the curve semua tu, discussion pasal site dekat the curve lar jawabnya kan...actually gambar kat bawah ni hari lain dengan kat atas tu tapi lebih kurang samalah aktivitinya...


ini salah satu stall dekat food court the curve "myrasa"...nama stall ni, nenek aku punya! style kan nama dia...nama menu dia pun style, tapi nadia dah tak ingat...waaa, cepat betul lupa!

okay, dalam group, nadia ditugaskan cari info pasal client, makin lama makin kagum dengan anak melayu ni...lepas tu nadia terjumpa info pasal galeri dia...oh ye, owner EMKAY GROUP ni ialah Tan Sri Datuk Haji Mustapha Kamal bin Haji Abu Bakar...so, after berbincang dengan leader, nadia pun apa lagi, terus call corporate communication department dia untuk set the date nak pergi galeri tu...so, Encik Sam (CC Officer) kata dia okay kalau kitorang pergi hari sabtu lepas...dia cakap, esok MK (Tan Sri Mustapha Kamal) ada kat galeri esok, sangat-sangat teruja okay! nak face to face dengan big name kat malaysia ni... baru dekat parking Menara Mustapha Kamal tu kami dah jakun...naik tangga pun jakun...kagum dengan architecture and environment kat situ...


see, very nice kan kat sini...


ni dekat ground floor, its not like typical building...ada style tersendiri...kagum lagi!




bila masuk galeri, one of the officer bagitahu MK just left the gellery a few minutes after we're came in...so sad, tak ada rezeki...but going through the gallery rasa sangat motivated, tiba-tiba rasa bersemangat...kagum melihat seorang cucu penjual sayur, anak melayu lulusan sejarah jadi pemaju hartanah yang mempunyai aset berbilion ringgit...masa tu nadia dah take note dia punya strategi, how he survive and attitude to success...




philiosophy yang boleh diguna pakai...so, kuranglah mengeluh dan merungut kan...yang penting, pandai cari peluang! ini interior of the gallery...


ini MK dan menaranya...gila tak bangga kan...ada menara hasil usaha sendiri...


ini Mk dan satu-satunya anak lelaki dia, Hj. Ahmad Khalif...pewaris EMKAY GROUP...and he's married...


family diorang ni humble je...tak nampak pun macam anak orang kaya, stok datin-datin...biasa je...tapi anak-anak dia semua berjaya...ni prinsip MK...


okay, before balik, ambil gambar dulu dekat entrance...


very informative and inspirational visit...thanks kat En.Sam, En.Roslan, Rebecca and photographer yang layan bagi penerangan kat kami berlima hari tu...diorang kata gambar kitorang nanti akan appear dekat megazine diorang, WARNA...ni yang suka ni...hihihi~

tu jela nak share dengan korang...
okbai~

7 comments:

  1. memang untung lar syak...hahaa~

    ReplyDelete
  2. Awk... Nk tahu boleh ke buat shooting kt sini?? Tw x nk berhubung dgn sape? Achi die mmg lawa gile la...

    ReplyDelete
  3. Awk... Taw x cmne nk msok sini? Kne ade permission ke cmne eh? Lawa sgt archi die... Boleh x email kt sini the details? suhailah.roslan@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Awk... Nk tahu boleh ke buat shooting kt sini?? Tw x nk berhubung dgn sape? Achi die mmg lawa gile la...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...