Friday, April 20, 2012

puteri jawa penang mai~

assalamualaiakum....

hai korang! since dah start cuti mid semester ni, ade masa sikit, kita kasi update lah ini blog... actually nak story kat korang pasal the first artemasian wedding...which mean batch nadia masa diploma dulu...akhirnya kak rini mendahului kami mendapatkan title "PUAN"...

so, hari jumaat lepas (13/04/2012) kitorang berempat pergi Penang after kelas lighting...perjalanan sangat mematahkan pinggang ye...dari 12.30 tengah hari sampai 7 petang baru sampai...pak cik bas tu bawak kami pusing pulau dulu, bagi pengalaman rasa traffic jam kat jambatan Pulau Pinang dulu baru sampai...baik kan pak cik bas tu...hehe~

bila sampai rumah kawan nadia, muna...ayah dia belanja makan nasi kandar tapi serius nadia tak pandai makan...kira bukan jiwa lah...but at least I've tried...malam tu kitorang relax je kat rumah muna sebab penat... esoknya, bersiap-siap pergi wedding kak rini kat Padang Menora, Tasik Gelugor...first time pergi wedding kat Penang ni...teruja okay!


gambar ni masa baru sampai...duk mencari mana satu rumahnya tak jumpa-jumpa... lepas beberapa minit baru jumpa...sampai-sampai je tengok kak rini tengah makan beradab... kagum sat tengok kak rini macam puteri jawa...orangnye kecik comel je...lepas makan kitorang jumpa pengantin ni ambil gambar dulu...penting ni!


lepas tu kak rini suruh tunggu dalam rumah dia jap...dia tak habis makan lagi...hihi~ sementara tunggu tu sempatlah bergambar lagi...


bila kak rini da masuk rumah, apa lagi, bergambar lagi dan lagi! okay, mula-mula bagi chance kat pengantin dulu...


lepas tu giliran kami menyemak pulak...



and last but not least sesi bergambar berdua dengan pengantin, ambik berkat....hihihi~ oh ye, pengantin lelaki busy kat luar layan tetamu, tak dapat join kitorang....petang tu jugak kami balik shah alam...


subuh isnin tu pulak ibu nadia call, bagitahu moyang nadia meninggal...mula-mula tu tak fikir nak balik kampung, lepas tu adik nadia call tanya tak balik ke sebab mak cik nadia yang kat sini(selangor) semua balik...so, apa lagi nadia pun terus pergi rumah mak cik nadia untuk balik sama-sama...semoga arwah moyang nadia dicucuri rahmat Allah dan tenang di sana...


tu jelah nak share dengan korang...jumpa lagi next entry okay! okbai~

2 comments:

  1. wah,cantiknya..selamat pengantin baru..hehe

    ReplyDelete
  2. mcm ckp kt nadia je kan...
    hehehe~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...