Thursday, February 2, 2012

apam yogurt~

.
assalamualaiakum...
hai korang...kali ini nadia nak share resepi pulak...nama sebenar dia yogurt steamed cupcake tapi nadia rasa macam apam je, so nadia tukarlah...resepi ni nadia ambil dari BLOG INI...


so, jomlah kita mulakan dengan bahan-bahannya...

1 cawan gula


2 cawan tepung gandum


1 cawan plain yogurt


2 biji telur


1 sudu kecil ovallete


1 sudu teh serbuk penaik


cara-cara membuatnya senang je...

1. panaskan pengukus...

2. campurkan semua bahan-bahan dan pukul dengan menggunakan speed paling laju selama beberapa minit sampai pekat...

3. asingkan kepada beberapa bahagian ikut berapa banyak warna korang nak buat...


4. masukkan adunan ke dalam mangkuk kertas...ikut kreativiti nak campur-campur warna...

5. kukus selama 15 minit atau sampai merekah...


senang je kan...apa lagi, cubalah!

tu jelah nak share dengan korang~
okbai! =)

10 comments:

  1. samalah kte punye pinggan.. wahahaha

    ReplyDelete
  2. ohh ade rupanya yogurt apam .
    tak penah dengar .
    nnt nak try la .
    tq for ur info .

    ReplyDelete
  3. cik suriz : yeay, pinggan kite sama!!! hahaha...

    hatiAMIRA : ada, try lar...sedap jugak!

    ReplyDelete
  4. @chu : sedap lar kot...hehehe...

    ReplyDelete
  5. nampak sedap tu.. bole dtg rumah mintak sikit ke... hihihi...


    http://www.larazstyle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. wah2 sedap..boleh postkan pd sea_lavender la~~

    ReplyDelete
  7. @laraz-style : boleh je...mai lar datang rumah...hehehe...

    @sea_lavender : post? tak jamin sampai, takut abg posmen makan dulu...hehehe

    ReplyDelete
  8. sedapnye.. nk try buat la.. :)

    ikhlas,
    http://sheilanasir.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. nice entry :)

    Hai , my dear followers.. Yuyuk ada buat GA utk meraikan followers tersayang.. jom join <3 http://yuyukstandalone.blogspot.com/2012/03/yuyuk-1st-giveaway-sticky-post.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...