Wednesday, December 7, 2011

3licious!

assalamualaikum...
hai korang!!! entry ini mahu cerita tentang booth nadia dan kawan-kawan seperti yang digembar-gemburkan di entry yang lepas...(power tak ayat nadia...hehehe) first time bukak booth, nervous tahu! partner nadia ialah atirah dan syahirah...booth kitorang kat FSPU, UiTM Shah Alam...

first of all, nak say thanks kat studiomate nadia, adiza sebab sudi bagi kami pinjam dapur rumah dia untuk buat kek batik dan thanks to adik adiza sebab sediakan lunch untuk kitorang juga...oh ya, tidak lupa juga kepada amirah, studiomate kitorang jugak yang bawak kitorang pergi pasar, bakery, kedai runcit walaupun petang tu dia nak balik kampung kat terengganu...(ini ucapan raya ke apa?)

okay, kitorang start the business around 10.00am sampai lar 12.00am...sumpah penat okay! letih yang amat...baru sehari tu...huhuhu...almaklumlah, first time meniaga...

nama booth : 3licious! sebab apa? kitorang pun tak tahu setelah jenuh berjam-jam fikir nama booth...huhuhu...bunyi macam best je, kira proceed lar...


kat bawah ini booth kitorang...




selain dari pakaian dan shawl, kitorang juga jual rojak buah dan kek batik!



bila tak ada customer tu, sempatlah posing dulu...


yang ini antara customer kitorang...they are twins! susah nak cam diorang ni...muka sama gila!


alhamdulillah, ramai orang datang kat booth kitorang, barulah tahu betapa seronoknya berniaga kalau ramai customer datang...huhu...semua okay just makanan tu ada rugi sedikit tapi tak apa, its okay rugi untuk first time meniaga kan...

so, the conclusion is nadia puas hati, seronok, mencuba perkara baru dan hopefully dapat buat something macam ni lagi... )

tu jelah nak cerita kat korang~
sorry lar nadia jarang dah update sebab busy, bila ada masa nadia keluar merayap, lepas tu dah penat...huhuhu...
okayl lar, bye!

4 comments:

  1. wah berniaga~ da mcm student busness..hehe kte student busness.. salu join karnival keusahawanan kt kmpus..seronok ble org datang bli brg kte..dan dieorang puas hati dgn layanan =D Alhamdulillah...
    m'aplikasi apa yg d blajar~ tahniah nadiaazira anda berjaya lakukan =)

    ReplyDelete
  2. sea_lavender : tu lar, nadia first time ni...awak mesti dah selalu kan...barulah tau macam mana rasa jadi peniaga, untung rugi, perangai customer...huhuhu...thanks anyway!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...