Sunday, October 2, 2011

ID Fitri ~ PAdini ~ Frinjan 23

assalamualaikum...
hai korang!!!
entry ni nak cerita event yang nadia pergi last week...nadia tak sure padini warehouse clearance sales tu event ke apa...hahaha...okay, on thursday night, 29/09/11, IDEAS (Interior Design/Architecture Student Association) telah mengadakan open studio atau ID Fitri dan batch nadia yang organised event tu...the concept is each studio dari 01 to 08 kena prepare diorang punya studio dan sediakan makanan then each of us datang menziarah dan makan! its a new thing for me sebab kat UiTM Perak tak ada open studio macam tu...dan yang penting meriah sebab banyak gila makanan, ada karaoke session, decoration cantik-cantik...

sebelum pergi studio harus ambil gambar dulu dengan roomate merangkap studiomate, Tiera...


ini lecturer kami...bagi ucapan dan karaoke...sporting habis...tapi karaoke lagu zaman dia lah...jefry din, kenanganku...


antara IDEAS yang datang studio kami untuk memeriahkan karaoke session...


last sekali, pemilihan dan pengumuman best dress dan best studio decoration...


on friday morning pulak, nadia dengan 4 orang studiomate dengan gigihnya pergi serbu Padini Store dekat Glenmarie Shah Alam, ada clearance sales, all items at RM5!!! kitorang pergi dengan harapan tinggi menggunung untuk rembat sebanyak mungkin baju rm5 tapi malangnya terlampau ramai orang sehingga stok berkurang dan diorang hanya benarkan lebih kurang 10 orang setiap 10 minit sebab kat dalam pun traffic jam...kami terpaksa berundur dari pertempuran mendapatkan baju rm5 tu sebab ada kelas pukul 2.30 petang tu......jom layan gambar masa kat sana...

ini baru sedikit...ada ratusan atau mungkin ribuan manusia lagi...ada yang nak panjat pagar, ada yang melintasi longkang, macam-macam hal...


ini Adiza dan Tiera...sempat bergambar di celahan manusia...


nadia pun nak jugak...dah lama gila tak pakai tudung bawal macam ni... =)


walaupun hati hampa, kecewa dan gundah gulana, kitorang masih boleh berposing dan tersenyum untuk bergambar...


nak balik pun jalan jam gila dan kitorang stuck lama jugak lah...so, kitorang mengisi masa lapang semasa traffic jam dengan bergambar...nasib baik sempat pergi kelas...hehehe...


malam tu pulak, kitorang pergi event Pekan Frinjan 23 dekat Kompleks Belia dan Kebudayaan Negeri Selangor, sebelah tasik seksyen 7, Shah Alam...Pekan Frinjan ni adalah acara bulanan yang mempersatukan muzik, puisi, teater, fesyen, aktivisme, buku dan macam-macam lagi... so far, best lar Frinjan ni...ada banyak booth, ada indie band, ada najwa latiff...hehehe...dan disebabkan kuciwa masa kat Padini tu, kitorang shopping kat sini pulak...

harus letak gambar sendiri...hehehe...


tengah shopping, sempat lagi bergambar...dah jadi fitrah hidup... =)


sebelum balik, bergambar lagi...hehe...dari kiri, Tiera, Mira, Muna, Nadia dan Syira...Syahmie tukang ambil gambar...


ini items yang nadia grab kat sana...vintage shirt kat booth Q-Syi Closet, crop shirt kat booth Lumi's Wardrobe dan black bird necklace tu nadia beli di booth Pepsystuff...nadia familiar dengan Hazira Sulaiman, owner pepsystuff ni sebab selalu baca blog dia dan ada add dia di facebook, so nadia tegurlah dia...tak salah kan tegur menegur sesama blogger ni... =)


so far, nadia enjoy all the events kecuali Padini Warehouse Clearance Sale tu...huhuhu...dan semalam, sabtu 01/10/11 mr.bf datang melawat nadia, pergi makan je sebab dia kerja...terima kasih kerana sudi curi masa untuk keluar dengan nadia walaupun busy kemain...

tu jelah nak cerita kali ni...
bye! =)

10 comments:

  1. haihhh untunglaa dpt pg padini warehouse. hehe.

    ReplyDelete
  2. untung lar pergi tapi tak dapat masuk...huhuhu...

    ReplyDelete
  3. hehe,, bes lah kan.. btw mne tw de event frinjan tuh u ?? i jrg je dgr org buat event kt kompleks kebudayaan tuh..

    ReplyDelete
  4. ada orang invite i kat fb then kebetulan kawan i pun tahu tentang frinjan tu...dia monthly event...so, i'm waiting for the next month! =)

    ReplyDelete
  5. waa, tengs dear sebab selalu bce blog i and beli necklace hari tu :)

    ReplyDelete
  6. heee takpa next padini kena cuti awal2 ye..apapun memang enjoy la akak shopping kt padini tu..huhu meh jenguk apa akak beli :p

    ReplyDelete
  7. @chu : kan...gambar tu wajib!

    @hazirah sulaiman : no biggie dear... =)

    @amiey lee : waa, akak dapat masuk ke...jeles ni...

    ReplyDelete
  8. jeles jeles.. I x dpt pergi ponn.. huhu

    ReplyDelete
  9. @zuraini : event yang mana u tak dapat pergi ni dear...???

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...