Saturday, October 1, 2011

congrats bro!

assalamualaikum...
hai korang!!!
entry ni just nak ucap tahniah untuk adik nadia sebab dapat tawaran Diploma Fotografi dan Pengimejan Kreatif di UiTM Alor Gajah, Melaka...


nadia yang nervous terlebih bila tunggu result dia tahu...dia nak sangat sambung belajar tapi nasib tak menyebelahi dia masa first intake SPM 2010 tu...dan nekad nak masuk IPTS...nadia tahan dia, suruh sabar...dan disebabkan itu, ramai yang kritik my parents dan nadia sendiri...

sebab??? diorang rasa parents nadia sayang anak perempuan lebih sebab bagi nadia sambung degree dan tak bagi adik nadia tu sambung belajar...the point is nadia tak nak adik nadia kelam kabut buat keputusan then menyesal...nadia guide dia isi all the form, cari kos yang dia minat dan cukup syarat kelayakan, teman dia pergi interview kat JB hari itu...dan sekarang dia berjaya...kalau dia gembira, nadia 10 kali gembira sebab dapat ubah persepsi orang terhadap parents kami dan tengok adik nadia berjaya pergi next step bersama nadia...

sekarang nadia baru betul-betul rasa betapa gembiranya bila tengok adik sendiri berjaya...(walaupun baru nak masuk...) sebab dulu tak ada feeling seorang kakak pun...hehehe...okay, jomlah nadia introduce adik nadia yang kadang-kadang jadi adik, kadang-kadang jadi abang, kadang-kadang jadi boyfriend, kadang-kadang jadi bapak pun boleh...besar kemain lagi...dia ni memang minat photography pun...kalau tak, tak kan gigih kumpul duit sendiri beli DSLR kan...



untung ada adik suka photography ni, senang kakak dia nak berposing sakan...hehehe...



ini adik nadia dengan girlfriend dia...i am okay with that, sebab nadia kan kakak yang cool...hehehe...jangan over sudah...



so, all the best for you bro...
make our parents proud of us!
tu jelah nak cerita...
bye! =)

10 comments:

  1. wah.. best nye nadia.. btw congrate dear sbb dpt guide ut bro n finally he get what he want... gud luck2 yer =)

    ReplyDelete
  2. @n. sakinah_adnan : best sebab semua orang happy...thank you anyway... =)

    ReplyDelete
  3. @diera tekikushika : awak pun kat alor gajah ke???

    ReplyDelete
  4. amazing sista :) hehe.. btw 1 fac ngn boyfie i di sne.. UiTM mlke n cos yg sme pon.. :)

    ReplyDelete
  5. @iela fathila : yeke...wah senior adik i lar ni..

    ReplyDelete
  6. layan lar course tue..CHU nak sambung blaja lagi lar..keluarga kreatif nadia nih=D

    ReplyDelete
  7. @chu : nampak interestring jugak...hehehe...ye kot...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...