Thursday, September 8, 2011

sampai syurga...

assalamualaikum...

nak share lagu ni dengan korang... sebab lagu ni paling dekat dengan nadia sekarang...as usual, faizal tahir always there for me, daripada hanyut, karma, cuba, selamat malam dan sampai syurga...tak semua lirik tu sama dengan situasi nadia...ada beberapa yang boleh diguna pakai...lagu ni boleh jadi untuk Allah...boleh jadi untuk family, boleh jadi untuk suami/isteri atau pasangan...

makna lagu ni pun boleh ditafsirkan dengan pelbagai situasi...dan KEBETULAN, kena dengan situasi nadia sekarang...bukan mengagungkan seseorang...tapi menghargai kasih sayang seseorang...dan bila dia ditimpa kesusahan pasti kita juga merasainya kan...

Sampai Ke Syurga | Faizal Tahir

Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu


Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu


Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku.. masih kamu
Belum pernah ku ingin terus menunggu..

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya satu
Hanya kamu..

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu


Bersamamu.. harapanku
Hilang dalam terang yang membutakan ku..

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu..
Dirimu..

Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna…


Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu…..

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu...


to you,
i will waiting for you no matter what happen to you...

6 comments:

  1. err,
    pocket nyer interpretation would be,
    Sampai mati pun aku tunggu kamu
    pasal orang mati jer buleh gi syurga.

    betul tak?

    ReplyDelete
  2. @pocket : betul lar tu...hehehe

    tapi yang nadia nak sampaikan di sini...bila orang yang kita sayang tu hilang dalam hidup kita secara tiba2...nadia rasa kosong, lemah...lebih2 lagi bila fikirkan kesusahan yang dia hadapi sekarang...

    nadia akan tunggu dia walau apapun terjadi...

    ReplyDelete
  3. Aku lemah tanpa kamu
    Ku ingin mu dampingi ku
    Aku fahami aku bukan terbaik
    tuk dirimu

    kamu tetap ku mahu,
    biarpun diri ni tak seindah mana..

    paham paham...

    eh dia hilang?
    dia mati ker?
    fikirkan kesusah yang dia hadapi...
    oh. dia idup dia idup
    tengah bersusah payah,
    sila jadi pasukan sorak
    yang terbaik okeh :D,
    support him mentally.
    that is all what we men
    ever want from our better half ^^

    ReplyDelete
  4. @pocket : thanks a lot sebab try faham nadia...anggaplah dia mendapat kesusahan atas fitnah orang lain...di bulan syawal ni...

    nadia, family dia, kawan2 dia tak boleh nak buat apa-apa...tunggu dan lihat...

    hanya doa dan harapan supaya perkara ni selesai segera...

    supaya kami boleh makan dengan sempurna,

    supaya kami boleh jalani kehidupan seperti biasa,

    supaya kami boleh merancang masa depan yang seterusnya...

    (nadia suka ayat pocket yang terakhir tu...)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...