Wednesday, September 7, 2011

meluahkan yang tak terluahkan...

assalamualaikum...

entry ni entry luahan perasaan...harap maklum...

pernah tak korang hadapi situasi macam ni...beban, masalah yang perlu dihadapi sorang-sorang, tak dapat nak share dengan orang lain...tak boleh nak buat apa-apa...luar kawalan dan kuasa kita untuk selesaikan masalah tu...hanya masa dan takdir yang menentukan...

apa lagi yang nadia boleh buat selain daripada berdoa kepada Allah S.W.T supaya tenangkan hati nadia, selesaikan segera semua masalah nadia...i really need a shoulder to cry on but i can't...nadia pulak kalau ada masalah mesti ada seseorang jadi tempat nadia luahkan, tapi kali ni nadia tak boleh...boleh gila kan...


nadia tahu tak bagus buat orang tertanya-tanya apa masalah nadia...i will do it if i can...masalahnya tak boleh...pada yang beri sokongan walaupun ada di antara mereka tak tahu pun perkara sebenar...nadia betul-betul haragai...terima kasih banyak-banyak...

setiap kali diduga dengan ujian Allah, nadia rasa dekat denganNya...sentiasa mengingatiNya...nadia manusia biasa...memang nadia akui bila kita gembira, senang hati, kita terleka dengan apa yang kita kecapi, kita lupa mengucapkan syukur kepada Allah...sekarang nadia faham, mungkin Allah mahu nadia sentiasa dekat kepadaNya... terima kasih ya Allah...harapan nadia, semoga Allah mengurniakan hikmah disebalik semua ni...


bye~

7 comments:

  1. Alhamdulillah. Kdg2 bila Allah bagi kita dugaan, ini bermaksud Allah masih sayang pada kita dan mahu kita mengingati-Nya :)

    ReplyDelete
  2. sorry to say this yer sis..
    tapi inilah padahnya kita terlus dlm blog. sekarang kita tak leh citer lg masaalah besar dlm blog kita pasal...
    cikgu kita,
    abang kita,
    adik kita,
    si dia... baca blog kita..

    nak citr pasal masaalah cinta, masaalah family, particular kebencian.. dah tak leh dah.

    type it out and send it to a blogger u trust, and ask him or her to post it for u instead...
    have fun reading the comment then after :D

    ReplyDelete
  3. Saya juga ada masalah yang tak boleh diluahkan sbb org takkan faham. Dan kalau org faham sekalipun, masalah tak dapat diselesaikan. Jadi saya pasrah dan berdoa supaya segalanya akan jadi bertambah baik...

    ReplyDelete
  4. @j b r : alhamdulillah...mungkin nadia orang terpilih...

    @pocket : kalau tak ada blog sekalipun, nadia tetap tak boleh nak bersuara...luar kuasa nadia...kalau nadia cerita pun, korang takkan dapat selesaikan...nadia hanya mahukan semangat dan sokongan daripada korang...

    @ Muhammad Burn : sangat setuju...makanya berdoa dan pasrah adalah perkara terbaik...

    ReplyDelete
  5. pompuan bercerita bukan untuk diselesaikan...

    tapi untuk empathy.
    share the sadness.

    (Bukan pocket yang kata yer, buku venus ngan mars aper ntah tu yg kater yer^^ takut dah ni takut dah ni)

    ReplyDelete
  6. @pocket : 90% betul...takut kena sekeh ea???huhuhu...nadia tak jadi macam ni kalau nadia boleh selesaikan sendiri...nadia bukan orang yang mudah patah semangat...nadia kan positif!

    tapi.............kes kali ini...nadia harus tunggu dan lihat penderitaan dan kesusahan orang yang nadia sayang sangat tanpa dapat membantu apa pun...

    itu yang sadis....

    @nur saina (antooungu) : thanks friend... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...