Friday, September 23, 2011

ideation design workshop!

assalamualaikum...
hai korang!!!
last wednesday, 21/09/2011 nadia dan batch nadia join satu bengkel ni..."IDEATION DESIGN WORKSHOP" kat PWTC anjuran Malaysian International Furniture Fair...most design school and institution join this workshop...sebenarnya, ini kali pertama nadia join workshop macam ni dan nadia seronok lar...

biasalah mula-mula mestilah ucapan dulu...then dia brief tentang program dan pertandingan yang akan dianjurkan iaitu designing furniture...then, kitorang di bahagikan ikut kumpulan dan diberi tugasan iaitu kena design satu furniture dalam masa 45 minit...lebih kurang lar...dalam kumpulan tu semua institution ada dan kitorang kena bahagikan tugasan kepada setiap orang walaupun tak kenal...mula-mula tu rasa susah jugaklah tapi lama-lama okay je...it was fun to get know new friends and co-operate with them...semangat berpasukan lah katakan...


sementara tunggu pengumuman, ambil gambar dulu...kat bawah ni group nadia lah, GROUP 5...

kumpulan kitorang tak menang pun, tapi kitorang chill je sebab masing-masing dah cuba yang terbaik kan...gambar kat bawah ni, nadia dengan the other nadia...another nadia ni juga buat practical dekat company yang sama dengan nadia...nadia keluar, dia join company tu...dia dari degree shah alam dan nadia dari diploma perak...then, meet in UiTM shah alam and will be classmate now...kecil je dunia ID ni...pusing-pusing tu jugak...hehehe...

dah habis, ada sesi makan...sesi ni nadia paling suka sekali...makanan dia pun not bad, ada roti jala, bihun goreng, fruit tart... dah kenyang, sesi bergambar diteruskan...



dan dapat sijil penyertaan...this is my first certificate in degree...yeayyy!!!

perjalanan pulang kitorang juga menarik sebab the boys yang duduk bahagian belakang bas tu buat sesi beramah mesra dengan 3 Iranian girls who is also our classmate...lawak gila tengok diorang interview that girls and belajar bahasa Iran...

so, the conclusion is nadia seronok join workshop ni dan kalau boleh nak join lagi...hihihi....

tu jelah nak share dengan korang...
bye! =)

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...