Thursday, August 4, 2011

when hobby makes money!

.
assalamualaikum...
hi korang!
hobi boleh buat duit ke???jawapan nadia, kadang-kadang boleh, kadang-kadang tidak...bergantung kepada hobi koranglah kan...kalau hobi suka tidur,celah mana nak datang duit tu kan...nak cerita dengan korang tentang hobi terbaru nadia ni...ala, buat felt craft tu...

hari itu, nadia saja suruh adik nadia bawak pergi sekolah...nadia expect adalah 2-3 orang yang nak order...sekali banyak...terkejut okay! adik nadia yang 8 tahun tu adalah dalam 15 order and adik nadia yang 13 tahun tu ada dalam 20++ order...diorang ni lelaki so nadia jenuh fikir macam manalah budak dua orang ni promote kan...hehehe....

kat bawah ni antara yang nadia buat untuk kawan adik-adik nadia ni...






ada lagi sebenarnya tapi nadia tak sempat snap pictures...nampaklah beza budak-budak ni...budak sekolah rendah banyak order domo kun, nama, kartun2 tu...budak sekolah menengah banyak gila nak keychai love...nadia tengok list order semua nak love...ish3, budak-budak ni kecik-kecik dah pandai cinta-cinta ye...

yang kat bawah ni pulak nadia buat untuk adik nadia...faiz ni suka pakai topi so, dia main sebat je topi entah apa-apa lepas tu pakai pergi jalan-jalan...hari tu, dia pakai topi kat bawah ni, bagus kualiti topi ni tapi tu lah... ada tulis pertandingan memancing/barisan nasional...huhuhu...so, kita kasi ubah sikitlah...




yes, i'm done it! it just simple tapi tidaklah aib kepada si pemakai kan...hehehe...and he so happy...itu yang penting...

*ada item dalam gambar tu berulang...almaklumlah random snap... =)

tu jelah nak share...
bye~ =)

25 comments:

  1. Cantik gilaaaaa kot. Memang tak dan la kalau 2-3 org je order. Bertuahnya ada bakat :)

    ReplyDelete
  2. ekin : thanks...budak2 memang suka benda2 macam ni kan...tapi orang besar pun suka jugak...hehehe...its not about bakat, tapi minat... =)

    ReplyDelete
  3. awwwwwwwwwwwww
    so cute la dat cap
    hhehe :)
    bt la ga satu..then adiahnye bnda2 alah tu..hehe ^_^
    teringn gak nak
    kihkikhih :P

    ReplyDelete
  4. farah hanim : nadia terfikir jugak...tengah fikir masa yang sesuai... =)

    ReplyDelete
  5. wooowww cantik sangat ! bgsla boleh wat pndptn smpgn.. =)

    ReplyDelete
  6. diera : thank you...tak terfikir pun dulu...saja try buat, sekarang dah jadi side income pulak... =)

    ReplyDelete
  7. @lalalovy : thanks ... =)
    @shawlforyou : hahaha...sikit je kreatif tu... =)

    ReplyDelete
  8. @nisha : nadia comel ke felt craft comel???hahaha...thanks anyway.. =)

    ReplyDelete
  9. bestnya hobi boleh buat duit..untunglah jadi orang kreatif ni kan..hehe

    ReplyDelete
  10. kreatif aa awak ni..kagum gile topi barisan nasional tuh boleh bertukar jadi topi domo kun yang cute :)

    ReplyDelete
  11. nk tempah muleh kew hihi xpun nk blajar cmner nk wat ajar laa hihi

    ReplyDelete
  12. comel je topi tu syeera..hihi, keep it up syg! ^^

    ReplyDelete
  13. cantik cantik!!
    tapi.. terasa beza nya standard masa kita kekecik dulu kan.

    dulu dok gila kayu yang bertulis dan berupa cam pensel kontot tu.

    ReplyDelete
  14. @hidayah : kreatif tu sikit je kot...minat yang lebih...
    @naddy : ouchhh, thank you... =)
    @liza : its simple je tapi sesuailah dengan budak2 kan...
    @sheda : 2-2 pun boleh... =)
    @saina : thank you ina... =)
    @pocket : kan...dulu kita kecik2 tak ada pun macam ni...huhu...

    ReplyDelete
  15. wahh banyak tuu order .
    kawankwan adik zty pon semnagt jugak order . adeh pening kepala nak buat . haha . kita ni lebih kurang la , adik jadi org tengah . hihi

    ReplyDelete
  16. zty : nadia baru tengok blog zty...sama kan...terima kasih kepada adik-adik kita kerana menolong kakaknya ini... =)

    ReplyDelete
  17. Salam dear,

    Nice....selamat berpuasa yer cik Nadia..;-)

    ReplyDelete
  18. *pengsan*

    siapa cakap ini semua tak lawa memang tak betol lah kan. hehe

    alahai, seronoknya ada minat dalam benda2 macam ni :) untung je :)

    ReplyDelete
  19. @fatin : tu lar...nadia ni,minat come 1st barulah kreativiti tu dtg sikit2... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...