Saturday, August 6, 2011

when hobby makes money ll

.
assalamualaikum...
hi korang!
sedar tak sedar dah enam hari kita puasa kan...cepat betul masa berlalu...walaupun nadia diuji dengan pelbagai dugaan sepanjang bulan ramadhan ni tapi alhamdulillah terbuka pintu rezeki untuk nadia...kalau entry sebelum ni nadia cerita tentang hobi felt craft nadia, kali ini nadia nak cerita tentang hobi memasak pulak...

bulan ramadhan ni, nadia ada deal dengan seorang abang ni, dia dapat gerai untuk bazaar ramadhan...so, nadia tumpang apam polka dot kat gerai dia...so masa puasa ke-5, nadia mintak tolong ayah nadia hantarkan kat abang tu...ayah nadia pun bawak ke office dulu sebelum hantar...sekali habis dijual dekat office je...makanya, tak hantar kat abang tu...hehehe...ayah nadia cakap diorang berebut-rebut...sukanya nadia...bertambah-tambah rezeki...

jomlah cuci mata tengok proses membuat apam polka dot ni...
1. pembahagian kepada beberapa bahagian ikut bilangan warna yang kita nak buat...


2. campurkan pewarna...nadia buat 5 warna, biru, merah, kuning, hijau dan ungu...


3. masukkan separuh ke dalam paper cup...


4. masukkan filling...nadia letak filling blueberry...


5. penuhkan paper cup dengan adunan sehingga sama rata dengan paper cup tadi...


6. sesi mengedot...hehehe...part yang paling nadia suka...


7. dah siap!


8. kasi close up sikit...


ini dah separuh jalan...nak resepi, boleh pergi SINI...
tu jelah nak share...
bye~ =)

8 comments:

  1. comel!! sure sedap smpai diorang berebut2. huhu

    ReplyDelete
  2. btw, ovalette tu mana nk cari ek?

    ReplyDelete
  3. @hidayah : tu lar, benda comel memang senang laku...
    @zuraini : dia lembut je + ada filling pulak tu...ovalette kat kedai barang kuih ada...ovalette tu yang buat apam ni jadi lembut... =)

    ReplyDelete
  4. ni kalo ade kat depan mate ni, mesti licin habis!! comel!!!

    ReplyDelete
  5. @nana : hehehe...dia comel dan lembut jua...tapi nadia buat tak kemas sangat tu...

    ReplyDelete
  6. waaah. untungnya pandai buat :) haha, nice je. memang patutlah laku pun :)

    ReplyDelete
  7. @fatin : nadia suka benda comel... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...