Tuesday, August 2, 2011

i love this makcik!

.
assalmualaikum...
hi korang!
ni nadia nak ajak korang berkenalan dengan sorang makcik yang nadia suka gila...korang kenal jugak kot...nama dia NORYATI TAIB...kenal??? kalau cik petir atau mak cik mary...tak pun makcik isabella??? blur??? okaylah tengok gambar...




sekarang kenal???tahukah anda this mak cik selalu menyebabkan nadia ketawa tahap melampau...dia pelakon wanita kat Malaysia yang paling nadia suka...kalah scha al-yahya, maya karin semualah...hehehe...mak cik ni serius kelakar kan...dan tagline dia, "there must something wrong somewhere"... =)

mula-mula nadia tengok dia dalam drama sindarella, lakonan amani dan bront palarae...mak cik ni jadi mak tiri zoella(amani), mak cik mary...masa ni nadia dah tangkap cintan dengan lakonan mak cik ni...dalam cerita ni dia suka karaoke...nadia ingat dia nyanyi lagu "penawar rindu"...boleh tahan suara mak cik ni...hehehe...


lepas tu tengok dia berlakon dalam drama tari tirana, jadi mak cik isabella...nama nak cenggitu kan...kelakar jugak tengok dia kena ngurat dengan pak cik burn...hehehe...


then, dalam drama dottie kat astro...mak cik ni jadi mak dottie, cik petir sebab suara macam petir...kelakar masa dia jual produk MLM siap paksa orang beli lagi tu...


dia ni orang pasir gudang, johor...masa nadia tengok drama dottie tu, nadia dengar dia cakap "lama noo!"...lepas tu nadia cakap dengan aunty nadia, mak cik ni mesti orang johor ni...untuk pengetahuan korang yang selalu sebut "noo" tu orang johor lah...macam nadia...hahaha..."noo" stands for benar/beno...

ada jugak dia berlakon cerita lain tapi nadia tak sempat nak tengok...contohnya drama syurgamu ramadhan yang disiarkan ramadhan tahun lepas...mak cik ni jadi datin kesuma...nama watak mak cik ni semua superb! suka nadia...hehehe...dan kebanyakkan dia berlakon drama terbitan Radius One Sdn.Bhd. drama diorang ni kebanyakannya best dan lain dari yang lain...macam emil-emilda, rona-roni makaroni, merah putih, cinta balqis dan banyak lagi...

okay,tu jelah nak share...
bye~ =)

19 comments:

  1. hehe..dah bce hbs entry nie baru teringat dekat makcik nie..hehe..

    ReplyDelete
  2. syaz@rozelt : hehehe...mak cik ni kelakar kan...

    ReplyDelete
  3. hahahaha..memang menjadi kalau dio berlakon..
    lawak pastu kepoh...suara dio best

    ReplyDelete
  4. love this mak cik too la...lawak je tgk dia...suka tgk masa dia berlakon tari tirana...mak cik pekak...haha..

    * ttg widget kat blog zu..pengomen tegar tu...nadia google je, banyak pilihan tau...google ni ye " Top Commentar Widget " nnti add je dkt html kat blog kita...sng je...

    ReplyDelete
  5. @apek poyo : kan...selamber je...hehehe...
    @zuneta : kan...kelakar gila...ok thank you, nanti nadia search... =)

    ReplyDelete
  6. hehehe...dalam boona & boonie pon makcik ni ada kan...:)

    ReplyDelete
  7. hahaha makcik ni memang stylee habiss laa.. mula2 tengok dia pon dalam cerita sinderella & tari tirana.. memang best gila dia berlakon, konfirm gelak.. :D

    ReplyDelete
  8. huhu, mak cik nie memang kelakar pun.. muka dia mcm sorang mak cik saya, hehe

    ReplyDelete
  9. @bintang hati : a'ah tapi nadia tak tengok cerita tu...
    @queen F : kan, sebab dia kelakar gila...
    @ratu lissa : muka je???mak cik u kelakar tak???

    ReplyDelete
  10. memang kelakar pon makcik tpy serius best tgok dia berlkon..hehe ad seli2 komedi sedikit

    ReplyDelete
  11. @cucu umie : kan...dia jenis selamber badak je kalau bercakap...hehe...

    ReplyDelete
  12. ha'aahh la makcik ni damn klakar kan. arisha pun suka acting beliau ;)

    ReplyDelete
  13. @farra arisha : sama! cantik pic u... =)

    ReplyDelete
  14. MTT : sudi datang lagi blog nadia ye...terima kasih...mak cik ni memang best kan!

    ReplyDelete
  15. suke tgk makcik tu jugakk. hehe cooll..

    ReplyDelete
  16. @naddy : kan...selambe jer...hehehe...

    ReplyDelete
  17. suka makcik ni..kelakar habis..hihi

    btw, alisya singgah dari pucukdanubi

    Don't pick me!

    ReplyDelete
  18. @alisya : kan...hehe...thank you singgah blog nadia... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...