Sunday, July 17, 2011

what you eat peoples lll

hi korang!!!
ini sambungan kronologi tentang kalori dalam diet kita...bagi yang terlepas membaca episod pertama dan kedua...bolehlah klik sini dan sini...ceh, da macam promote telenovela pulak...hehehe...

i janji nak share website yang boleh count calorie dalam pemakanan korang tiap-tiap hari kan... okay,ini dia www.livestrong.com...so, mula-mula korang klik kat sini dulu...then keluar macam ni...


korang isilah form tu...macam mana nak convert i ada letak cara-cara dalam entry ni...then, dia akan paparkan calorie goal korang macam kat bawah ni...


lepas tu,korang scroll bawah sikit dan jumpa macam ni...klik kat calorie tracker...


then,isikan form kat situ pulak...



so, untuk hari ini...inilah hasil daripada pemakanan i...dia siap beritahu secara terperinci lagi...so, kita akan aware dengan apa yang kita makan supaya tak melebihi goal yang ditetapkan tu...dan kita akan jadi lebih berdisiplinlah...




yang di bawah ini dikira berdasarkan purata kalori seharian kita iaitu 2000 kalori setiap hari...tapi bila kita ada goal sendiri...korang divide lah calorie goal korang dengan 7 (7 hari seminggu)...macam i, 11 307 / 7=1615 kalori setiap hari...kiranya kalori i untuk hari ini adalah kurang sebab just ada 967 kalori saja...


trylah calorie counter ni untuk bantu diet dan memastikan kesihatan badan korang...
selamat mencuba!
bye~ =)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...