Tuesday, July 26, 2011

what colour are you???

hi korang!!!
entry ni nak ajak korang kenal personaliti diri masing-masing ikut warna yang korang suka...from my research, ada banyak version and i'm not sure kesahihannya...it just for fun! sebab selalunya ada satu dua yang terkena dengan diri kita... =)

jom tengok!

1. merah


berani, lincah, emosional, bercita-cita tinggi, tidak mudah menyerah kalah, suka mendesak dan kurang sabar...

2. hijau


sukakan ketenangan, kedamaian, berpendirian tetap, bijak menyesuaikan diri dan sensitif!

3. biru


bersifat tenang, jujur, setia orangnya, tak suka terburu-buru, sensitif dan pemaaf...

4. kuning


suka membaca, bijak berkomunikasi, mudah dipercayai, bersemangat tinggi dan banyak idea!

5. jingga/oren


berani menanggung risiko, mempunyai matalamat tersendiri dalam hidup, kurang penyabar, menghargai diri sendiri dan suka menguasai atau mempengaruhi sesuatu...

6. hitam


prihatin, kuat dan tabah, tak mudah terpengaruh, mudah tersinggung dan berdikari...

7. putih


bersikap positif, tak suka tekanan, berdikari, gemar menyendiri dan tak mudah berprasangka...

8. coklat


suka merendah diri, berwaspada, susah nak mempercayai orang lain, takut untuk membuat keputusan, peramah dan sifat kepimpinan yang tinggi...

9. ungu


murah hati, penuh harapan, positif dan bercita-cita tinggi tetapi mudah terpengaruh...

10. merah jambu


feminin, romantik, manja, mudah tersentuh, tak banyak cakap tetapi suka berfikir, mudah marah tetapi mudah reda... =)

11. kelabu


penyabar, tenang, sukakan cabaran, pandai menawan hati, tak suka pendam perasaan dan kadang-kala pentingkan diri sendiri...

nadia??? nadia suka banyak warna...hehehe...
merah, hijau, hitam, jingga, coklat dan kelabu yang paling nadia suka...kalau ikut nadia lah kan, nadia ni garang, degil, berani???kadang-kadang je kot...hehehe...tapi nadia suka alam semulajadi, ketenangan, kedamaian, sedikit konservatif sebab nadia suka barang-barang lama atau tradisi yang ada nilai tersendiri...

tu jelah nak share...
bye~ =)

19 comments:

  1. den suko gambar cili tu...haaaaa
    baru la garang..huhu

    ReplyDelete
  2. @apek poyo : barulah dikatakan siapa makan cili, dia yang rasa pedasnya...hehehe...

    ReplyDelete
  3. sy nie colorful larh XD
    semua clor blh msk XD

    ReplyDelete
  4. @mss ieza : sama dengan nadia...hahaha...

    ReplyDelete
  5. tengok blog saya pon agak2 boleh detect kot saya suka warna apa :D tapi orang kata warna yang saya suka tu tak sesuai untuk perempuan T__T

    ReplyDelete
  6. @queen F : tapi nadia pun suka warna hitam jugak...sesuai je untuk kita...hehehe....

    ReplyDelete
  7. arisha lebih suka color merah kot. hehe :))

    ReplyDelete
  8. suka semua la. kira banyak personaliti la ni kan?? hehe

    ReplyDelete
  9. pocket actually tak tau kaler aper yg digemari ..

    tp of all the colour,
    kalau la pocket nak pilih,
    would be merah la kot..
    pergh.. pocket ni berani orangnya..?

    ReplyDelete
  10. @rtp farra arisha : merah hot dan berani! =)
    @muhamadsufian89 : a'ah, lebih kurang nadia lah...bahaya2...hehehe
    @eizniey : tenang je... =)
    @pocket : berani???wow!

    ReplyDelete
  11. nice aaaaaaaa..saya suka ungu.hehe

    ReplyDelete
  12. @amirah suhana : murah hati ye???boleh belanja nadia makan...hehehe...

    ReplyDelete
  13. I love blue, yellow, n white also. heee :D

    ReplyDelete
  14. @zuraini : awak tenang, bersemangat tinggi dan positif! bagus... =)

    ReplyDelete
  15. hee, blog iqaa full dgn pink color :) so im in the pinky group :DD

    ReplyDelete
  16. @cik iqaa : perempuan memang suka pink kan...feminin...nadia rasa orang suka pink ni, hati banyak lembut... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...