Saturday, July 16, 2011

tips : kembalikan gelora jiwaku... ^_~

hi korang!!!
first, tengok tajuk entry...hahaha...i sebenarnya i tak tahu tajuk yang sesuai untuk entry ni...hehehe...

i pernah baca dulu kat mana tak ingatlah...penulis tu "cakap", dalam sesuatu hubungan akan ada satu masa di mana hubungan tu akan jadi suram...maknanya tak adalah dahsyat macam masa mula-mula dulu...sms dan call 24 jam...kalau boleh setiap masa nak jumpa...masa ni, hubungan akan jadi hambar, macam tak sehaluan dan apa-apa jelah yang tak best...tapi, situasi ini berlaku secara natural, bukan sebab korang or partner korang yang buat hal tau!

pendapat i bila kita berhadapan dengan situasi ini kita ada dua pilihan...

1. sama ada bersabar,cari jalan dan buat sesuatu untuk memulihkan hubungan itu balik...

2. ikut je flow keadaan tu dan akhirnya hubungan itu berakhir sebab korang rasa dah tak sehaluan...

here some tips yang mungkin boleh bantu korang...

1. kalau korang dah biasa contact partner korang tiap-tiap hari...apa kata korang stop buat rutin tersebut selama beberapa hari...tengok reaksi diorang pulak...membiarkan rindu lebih lama membantu mengingatkan yang korang memang memerlukan antara satu sama lain...


2. buat perkara yang sama macam korang buat masa mula-mula kenal dulu...keluar bersama ditempat pertama yang korang dating dulu...mesti ala-ala mengimbau zaman tersipu malu kan...hehehe...


3. cerita balik kenangan korang dulu...masa pergi situ,masa pergi sini...masa celebrate anniversary...apa-apalah...biarkan diorang berfikir dan ingat balik dan compare dulu dan sekarang...


4. hadiahkan sebuah buku or album yang penuh dengan gambar korang berdua...letak sikit luahan hati or perasaan korang di setiap gambar tersebut...
contohnya : "i harap kita boleh luangkan masa seperti ini lagi..."
tapi janganlah buat karangan pulak... "less is more"
sedikit perkataan yang buat diorang fikir panjang...that is call psychology... =)


5. berbincang dan berterus terang...sama-sama buat perubahan demi hubungan korang...lagi bagus kalau 2-2 berusaha kan... =)


sebenarnya, i baru je mengalami situasi ni...dan sekarang hati i macam wahhh!!! ada taman...full of love...i rasa happy sangat,macam masa mula-mula bercinta dulu...sebelum ni i hampir berputus asa...tapi berkat kesabaran dan usaha, hubungan kitorang kembali pulih...macam kelahiran semula...wahh!!! ayat nak macam tu kan...

psst,macam inilah hati i sekarang...hehehe...

ok tu jelah nak share dengan korang...
harap dapat membantu...
bye~ =)

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...