Friday, July 8, 2011

tak salah kan???

hi korang!!!
entry ini just nak meluahkan isi hati...hehehe...
kadang-kadang kerjaya boleh jadi hobi dan hobi pun boleh jadi kerjaya...tapi bagi i, i ada cita-cita dan kerjaya yang i minat dalam masa yang sama, ada hobi dan minat terpendam...i tak nak lah korbankan hobi dan minat i semata-mata untuk cari duit dan focuskan tentang kerjaya sahaja...macam entry i dulu,pendapat i yang no.3 tu...klik sini...

so, dalam situasi i sekarang, i kan tengah cuti panjang...dalam waktu cuti, i tak nak fikir apa-apa pun mengenai bidang dan kerjaya yang i pilih... (i kan ambil program interior architecture) mission i adalah mengisi waktu cuti dengan perkara yang menjadi minat dan hobi i yang selama ini i terpaksa pendamkan...i nak enjoy lakukan benda yang i suka sebelum i buat keputusan untuk sambung degree or kerja...sebab,lepas ni mungkin i takkan berpeluang buat semua itu lagi...sebab menjadi seorang designer memerlukan pengorbanan masa yang melampau...huhuhu...


kadang-kadang bila tengok kawan-kawan sibuk buat part time or ada yang dah jadi designer dah pun, i rasa macam looser je...tapi bila fikir balik, i made decision for my own life...so,abaikan je lah...hehehe...


nak tahu apa yang hobi dan minat i tu???

1. berblogging...perkara yang i tunggu2 semasa final dulu...hehehe...so now i dah realisasikan minat i...and i am happy!



2. mencuba segala resepi yang i suka! yelah, masa study memang tak lah nak masak2 ni...sebab pertama, tak ada masa...sebab kedua, dekat hostel mana boleh masak kan...so,sekarang ni i giat merealisasikan minat i yang ini.... happy lagi!


3. menumpukan perhatian terhadap fashion...i memang minat fashion tapi masa study kadang-kadang tak sempat nak berfashion sangat sebab busy je...mandi pun tak sempat,inikan nak fashion2 segala...hehehe...so, masa yang begitu banyak masa cuti ini digunakan sepenuhnya untuk i explore segala fashion yang ada... okay, triple happy!


* i tak cakap i fashionista ke ape,tapi i minat...so,tak salah kan???

4. memanjakan diri sendiri...dulu i tak ada masa untuk menjaga diri sendiri dik kesibukan kerja...sekarang i ada masa nak lulur badan,jaga muka,jaga rambut,jaga kesihatan...tidur yang cukup dan merehatkan minda...dulu, kalau i beli losyen ke apa,sampai expired sebab tak guna tau...huhuhu....



tapi kalau i buat semua tu tanpa bekerja macam mana nak ada duit untuk semua tu kan...so, i dapat 2 in 1...i tolong aunty i jaga kedai dia sebab dia patah tangan...kedai beauty and cosmetic...tak susah mana pun...duduk je,ada customer baru layan...and i boleh improve my communication skills jugak...kerja sorang-sorang membuatkan i buat keputusan untuk angkut pc i dan lakukan perkara di atas...best kan...hehehe...i'm happy with my life now...do you???

tu je lah nak cerita...
ok,bye! =)

2 comments:

  1. wah, betul2, nanti bila dah rindu nak bekerja/belajar baru boleh tumpukan perhatian 100% tak gitu........

    ReplyDelete
  2. kan...lepas ni tarik nafas panjang2,baru mulakan kerjaya dan misi mencari duit...hehehe....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...