Saturday, July 30, 2011

saya jatuh cinta!!!

.
hi korang!
nadia jatuh cinta! erk, lagi sekali??? tak! sudah berkali-kali... apakah??? hehehe...nak share dengan korang ni...nadia selalu jatuh cinta dengan 5 orang kat bawah ni...okay, bukan orang tapi BENDA...nak tahu??? jom tengok...

1. kampung...

nadia suka kawasan kampung,rumah melayu, ada halaman yang luas lepas tu pandai jaga...rasa tenang je bila duduk kat kampung tapi rumah atuk nadia tak kampung yang betul-betul kampung...faham tak???rumah atuk nadia rumah teres dan separuh batu...tak feeling kampung kalau macam tu kan...hehehe...tapi experience 3 tahun duduk kat perak sangat best tahu...banyak rumah kampung cantik-cantik...suka! =)




2. sawah padi

kat kawasan rumah nadia memang tak jumpalah sawah padi sebab kat johor kan banyak kelapa sawit je...so, masa kat perak ada sawah padi luas gila, jadi jakun sekejap...cantik! nak-nak masa dia warna hijau tu...satu perasaan yang tak tergambar...bagi nadia lah...teringin nak pergi kedah atau negeri utara satu hari nanti...stay 2-3 hari tengok sawah puas-puas...



3. pulau

kehidupan kat pulau ni selalu berkait rapat dengan alam semulajadi...bercucuk tanam, hasil laut...mesti diorang tenang je kan...tak banyak pencemaran...tak ada traffic jam, tak banyak jenayah berbanding kat bandar...


4. air terjun

yang ini pun nadia suka...dengar bunyi air, tengok alam sekeliling tu tenang je...udara segar, sejuk je...hai, teringin pulak...hehehe....



5. sungai dan tasik

lebih kurang air terjun...melibatkan air dan menghasilkan ketenangan...itu yang nadia suka!



sekarang mesti korang tahu nadia ni jenis macam mana kan...hehehe...korang pulak suka apa???sharelah...

ok, tu jelah...
bye~ =)

12 comments:

  1. wah sama shje macam ayie kamu punye citarasa..ayie suka kawsan kg juga + kalo dekt dgn pantai..mantap ah..hehe

    ReplyDelete
  2. itu tanda nya kamu dah makin tua..
    berapa umur mu sekali lagi?

    sebab orang tua tua jer yg cintakan ketenangan cenggitu,
    orang orang muda suka perkara perkara seperti brikut.
    1) Shopping mall
    2) kdai kasut
    3) Clubbing?
    4) pasar malam..
    5) Airport <-yang ni pocket melebih lebih sikit hahahah

    heheheh:D

    ReplyDelete
  3. @cucu umie : wah...ada kampung macam tu tak??boleh join...hehehe
    @pocket : tak adalah muda sangat...41 baru...hahaha...nadia suka shopping jugak tapi kalau diberi pilihan, kat atas tu pilihan nadia...kalau suka airport tu, POCKET lebat bolehlah...hehehe...

    ReplyDelete
  4. @pocket whoa.. memang x boleh jejak shopping mall. cakap je xnk beli ape2, las2 kuar mall tangan penuh dgn plastik.. hehe
    @nadiaazira kat kmpung i ade sawah.. hehe

    ReplyDelete
  5. @nana jasmine : wah, seronoklah u kan...balik kampung je boleh main kat bendang... =)

    ReplyDelete
  6. Indahnya kejadian Allah! Sape yang tak jatuh chinta dengan 5 tempat ni memang not right in the head kot. haha.

    ReplyDelete
  7. kat rumah saya dikelilingi sawah padi. mai la rumah ^^

    ReplyDelete
  8. @ain ssb : ada juga yang jenis macam pocket cakap tu...hehehe...
    @wahida idris : wah...kat mana??? untung lar...hari-hari tenang je... =)

    ReplyDelete
  9. 41!!
    then let me address u from now on as 'kak nadia' heheh:)

    ReplyDelete
  10. @pocket : aunty pun boleh...hahaha... =)

    ReplyDelete
  11. ehh sama kita .. suka 5 perkara yg awk listkn tu hehe tempat2 tu aman je kn ?
    btw salam ramadhan al-mubarak ye wak.. ^^

    ReplyDelete
  12. @sara zainol : kan...memang aman dan tenang je kan...awk pun, selamat menyambut ramadhan... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...