Saturday, July 23, 2011

perubahan...

hi korang!
kalau korang perasanlah kan, hari ni nadia telah renovate blog nadia...suatu keputusan yang susah nak dibuat tapi demi kebaikan nadia, dan setelah berminggu memikirkannya...cehhh, macam hal besar je kan...sebenarnya, nadia sayangkan template lama tu tapi bila baca banyak tips dari blogger2 famous amos, buat nadia fikir berkali-kali...

kat bawah ni blog lama nadia...


mula-mula nadia gelapkan warna font,supaya senang orang nak baca...font lama nadia,walaupun agak fancy tapi still boleh baca...(pada nadia lah) lepas tu nadia kurangkan widget...tapi hari ini 23 julai 2011, nadia tekad ubah keseluruhan blog nadia...

apa yang nadia dah buat???
kat bawah ni blog baru nadia...ala macam sekarang ni lah,saja gatal nak upload...hehehe)


1. template and header

dulu, nadia try cari template yang berkaitan dengan retro + jingga tapi tak ada yang berkenan di hati...so, nadia guna background hijau merah tu...so, sekarang nadia dah jumpa but template ni datang dengan header...so, guna jelah...

2. shoutbox

before this, shoutbox nadia merah + kelabu + hitam + putih, so, bila template bertukar, nadia pilih jingga + hitam + putih...

3. profile pic

disebabkan blog dah jadi totally retro + jingga, nadia pun tukar pic jadi hitam + putih, bagi nampak retro sikit...hehehe...


4. widget

nadia dah kurangkan widget, gambar dan lain2...
-dulu ada 4 gambar di lookbook badge nadia, sekarang tinggal 2...
-dulu ada 2 gambar nadia, sekarang buang semua...hehehe...
-dulu ada 3 gambar si pencuri hati, sekarang tinggal 2 dan nadia dah tukar gambar yang lebih baru...
-labels daripada cloud, nadia tukar jadi list untuk efect minimalist...
-blog archive, nadia pilih dropdown menu je...
-blog favourite pun nadia pilih untuk letak nama/nama blog je...semuanya untuk bagi efect minimalist...

5. kata ganti nama

dulukan nadia guna "i" sebagai ganti nama dan untuk pengetahuan korang, nadia sangat tak pandai membahasakan diri dengan nama sendiri...selalunya "kita,saya,i,orang" dan tak pernah langsung gunakan "nadia,syeera"...so, di blog kesayangan nadia ni, nadia nak challenge diri sendiri untuk melakukan perubahan tersebut... oooyyeeaahhhh!

so, nadia harap perubahan ni dapat improve quality blog nadia...nadia jugak nak mintak tolong korang leave some comments if ada yang boleh diperbaiki lagi...i know some people might say warna jingga itu terang sikit, tapi tak ada template yang bertemakan jingga yang lebih pudar yang sesuai...hehehe...and nadia nak tahu text font and font size nadia tu okay ke tak...

glad to hear your comments...
tu jelah!
bye~ =)

6 comments:

  1. okay la warna dia. not that terang or pudar. cume tulisan besarkan sikit kot. tak minat nak bace kalo tulisan kecik sangat.. huhu

    ReplyDelete
  2. thank you for your comment, nadia dah besarkan sikit font tu...tapi tak bolehlah nak besarkan lagi, macam serabut je...anyway, thank you... =)

    ReplyDelete
  3. comel la dengan perubahan ni..suka2..hehe..tolong buatkan kita punya pulak boleh?? :P

    ReplyDelete
  4. hidayah : kita pun terkedek-kedek lagi...hehehe...anyway, thank you =)

    ReplyDelete
  5. wah lagi simple lagi bagus...hmm tak mau buat pop up komen ke? ramai blogger senang dgn pop pup komen..

    nway tahniah ye...

    ReplyDelete
  6. @chempaka sari : pop komen camne???waa, nadia tak tahu... =( nanti ajar ye... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...