Sunday, July 3, 2011

office skype yang sangat comel!!!

hi korang!!!
hari ini i nak share design skype Luxembourg's office yang terletak di Stockholm, Sweden...actually,ni office baru diorang...office baru ni terletak dalam sebuah bangunan sejarah iaitu Münchenbryggeriet, a landmark of Stockholm’s skyline...

bangunan ni dibina pada tahun 1846 sebagai sebuah kilang pakaian,selepas itu menjadi tempat pembuatan bir/kilang bir sekitar tahun 1857-1871...

office ni boleh memuatkan seramai 100 kakitangan skype...design office baru diorang ni tersangatlah comel dan cantik...tak percaya???jom kita tengok...................







awesome kannnn...i suka!hehehe....
ketua arkitek dia adalah Mette Larsson-Wedborn dari PS Arkitektur...
diorang ni gunakan bentuk bulat,design lampu yang funky dan perabot yang bright colours...kenapa ambil ciri-ciri macam tu???sebab diorang mangambil inspirasi daripada tulisan "skype" dan logo awan tu...

so,hasilnya macam kat atas tu...for me,design yang cuba dibawa tu berjaya lah...dan tak adalah staff skype ni boring je dengan typical design macam office lain kan...
so,thumbs up untuk skype's office! =)

(sources : cool hunter)

5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...