Wednesday, July 20, 2011

apam coklat!!!

hi korang!!!
lama tak buat entry resepi...sebab dah lama tak cuba resepi baru...banyak sangat hal yang perlu diuruskan minggu lepas...walaupun i tengah mood ala-ala diet dan tak berapa nak sihat tapi itu tak bermakna i tak boleh cuba resepi baru kan3???

resepi apam coklat yang super senang ni i tengok kat blog kak nannie...senang je bahan-bahan dia...jom tengok....

2 cawan tepung gandum
2 sudu besar serbuk koko
1 cawan gula
1 cawan air
11 gram instant yeast

cara-cara nak buat apam coklat ni pulak...

1. ayak tepung gandum dengan serbuk koko.
2. satukan gula, air dan yeast.
3. satukan bahan 1 & 2 dan biar selama 20 minit atau sampai kembang.
4. masuk dalam paper cup.
5. kukus selama 5-6 minit atau sehingga masak.

senang kan! 5 bahan dan 5 step...
kat bawah ni yang i buat...

ini version full coklat...

ini version mengada...saje je letak adunan yang tak ada koko...hehehe...

ini version banyak...

ini version close up!

tu jelah nak share...
bye~ =)

7 comments:

  1. sedapnye awk.. antr sini skit.. hehe

    ReplyDelete
  2. sara : address please...hahaha

    ReplyDelete
  3. wahhh cedapnyaa..nk try laaa..

    ReplyDelete
  4. wah sedapnya apam coklat nie..ada masa nak try la..hihi

    ReplyDelete
  5. laaa...apam coklat ye?? sedapnya...tak terfikir lak nak wat apam coklat sblum ni...nadia leh buka bisnes ni...hehe...

    ReplyDelete
  6. syaz@rozelt : try lah,senang je... =)
    zuneta : apam coklat yang senang...insyallah...hehehe... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...