Friday, July 22, 2011

Annissa berakhir dengan emosi...

hi korang!
semalam slot samarinda, Annissa dah pun berakhir...pengakhiran yang menarik bagi i...sebab tanda tanya yang boleh di agak...setiap watak semua memberi pengajaran...


ANNA (fiza elite) : banyak perumpamaan yang boleh diberikan, "what goes around, comes around", "karma" dan banyak lagi...pada mulanya i ingat Anna is totally baik dan dianiaya kawan-kawan, tetapi episod akhir menunjukkan yang dia yang potong jalan balkis dulu masa balkis bercinta dengan farid,suami anna...so, anna dah dapat balasan atas dosa silamnya....

BALKIS (rozita che wan) : pengajaran daripada watak balkis ni adalah jangan khianati kawan sendiri walaupun dia pernah buat salah dengan kita dan akan mendapat balasan buruk...nasib baik sempat mintak maaf sebelum mati...

SHILA (faradhiya) : duit boleh beri kita kesenangan, duit boleh beri kita kebahagiaan...tetapi duit juga boleh buat kita merana, duit boleh buat kita jadi gila!

SARA (aida aris) : dia dah melalui dugaan lebih awal dari kawan-kawan dia dan orang yang tabah dan sabar, diberi ganjaran yang setimpal...dia pernah dituduh ada affair dengan farid dan dia pernah diduga dengan penyakit barah...di akhir cerita, dia bahagia dengan kamal (ex-bf balkis).

FARID (zamarul hisham) : menipu isteri amatlah tidak baik, i emo je tengok farid ni...sangat berpura-pura dan bajet bagus...hehehe...geram dibuatnya...sejauh mana farid dan balkis nak tipu anna, akhirnya diorang tak bahagia jugak...balkis sempat mintak maaf dengan anna sebelum mati, tapi farid???

KAMAL (eizlan yusoff) : orang yang berniat baik akan mendapat balasan yang baik jugak...akhirnya dia kahwin dengan sara...

ending Annissa, anna yang selama ini menyangka dia tak boleh mengandung akhirnya mengandung tapi semua dah terlambat...farid mengahwini balkis kononnya sebab zuriat...sekarang farid dah pun mati...

pengajaran selain daripada watak-watak tersebut ialah, jangan meletakkan kepercayaan kepada seseorang itu 100% walaupun dia suami, isteri, kawan-kawan kita...sebab, probability untuk dikhianati tetap ada...lagi satu, kalau kita buat jahat, maka jahatlah balasannya...

lagu beribu sesalan (3suara-ning,shila & jac) sangatlah sesuai untuk semua perkara yang terjadi dalam cerita ni...(suka lagu ni jugak! hehehe)

nota sentap : sangat sakit bila dikhianati 2 kawan baik sendiri...(pengalaman sendiri)

6 comments:

  1. suke jgk ngn citer ni tp xmengikuti sngt,habis sudah,,he

    ReplyDelete
  2. cop! bukan imran mati jugak ke lepas langgar farid n balkis? kalo tak silap la.. huuhu. suke nengok cite ni!! touching!!

    ReplyDelete
  3. fiq : tulah, da habis dah...hehehe....
    nana : yang tu i tak perasan pulak...hehehe

    ReplyDelete
  4. tq nadia . dyan tak boleh tgk tb =='
    terima kasih atas sinopsis *erks ? hee papa ja lah :')

    ReplyDelete
  5. conclusion yang sangat baguss! i likee! :) yess saye pon tengok jugak cerita neyh.. what comes around goes around, itu karma.. :D suka jugak lagu beribu sesalan tu sebab kena dgn kesah sendiri.. hohoho :)

    ReplyDelete
  6. diyan : ini kira conclusion lah...hehehe...thank you =)
    queen f : kan...kadang2 cerita drama ni memang berlaku in real life...yeay,sama...suka lagu beribu sesalan! hehehe...sikit2 terkena jugak dengan diri kita kan...hehehe....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...