Monday, June 20, 2011

korang pernah buat furniture sendiri???

hi korang!!!
entry kali ini i nak share experience i design and produce furniture sendiri...sejak i habis my diploma ni i jarang fikir or bercerita tentang ID(interior design)...kawan-kawan i yang lain semua ada yang dah kerja...ada yang buat part time...tapi semua berkaitan dengan ID lar...(tapi ada juga macam i...hehehe)i ada reason,i nak relaxing my mind dari fikir banyak sangat...bagi dia rest dulu...buat benda lain selain ID...contohnya,try resepi baru,blogging,jalan-jalan...hehehe...nanti kalau dah sambung degree or kerja,otak i dah serabut balik fikir macam-macam....

okay,masa final hari itu,kitorang kena design furniture sendiri untuk subject "furniture design" dan perlu berkaitan dengan project ID...untuk final hari itu,i buat project post office,so i develop my furniture from post box...and requirement untuk semester ni kitorang kena design furniture yang boleh d.i.y. macam barang ikea tu...here the presentation board...

yang ini pula construction process...seronok sangat sebab dapat tengok step by step...pak cik dalam gambar itu adalah contractor i...besar jasa pak cik tu...dia pun kerja sampai malam sebab kejar dateline...hehehe...rumah pak cik ni betul-betul sebelah sungai Perak,dekat area Bota...so,sambil melawat furniture,kitorang melawat kampung sekali...best gila...



bila dah siap........tadaaaaa!!!!!!!!!!!!!!


walaupun tak adalah gempak mana tapi i suka..sebab i yang buat...kos dia dalam rm600 rasanya...i tak ingatlah (i memang cepat lupa,da tua!)tapi berbaloi kot sebab i tengok sendiri harga bahan mentah dia...(kalau kayu,skru,cat panggil bahan mentah ke???)huhuhu...okay,tu je nak share dengan korang... =)

3 comments:

  1. wa... njoy the picas ;) ahah!
    nice blog.. sgt suke ^^.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. thanks ya...senang2 datang lagi... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...