Thursday, June 30, 2011

kerja atau sambung study???

hi korang!!!
i baru je semak keputusan permohonan ke program ijazah sarjana muda UiTM tadi...ni dia jawapan untuk status permohonan tu...

dan baru semalam i ada hantar resume dekat satu company ni...company tu around muar...susah nak cari company interior design dekat muar ni...bila kawan i bagitahu,i terus apply...memanglah belum tentu dapat tapi kalau tak ada kat muar pun kat tempat lain pun banyak...

dan sekarang i dah confuse nak pilih yang mana satu...i paling tak suka bila kena buat pilihan...actually i dah lama fikir dan tanya pendapat orang tapi hasilnya sama...ada yang cakap better sambung terus dan ada yang suggest i kerja dulu...tambah pengalaman dan kumpul duit dulu...

kenapa i perlu sambung belajar???
1. sebab i malas nak kerja...hahaha...
2. i takut bila dah kerja nanti,i malas nak sambung balik...
3. faktor masa...

kenapa i perlu kerja???
1. sebab family finance...i dah habiskan banyak gila duit my parents masa final dulu...
2. ada lecturer i cakap, student yang fresh dari diploma and yang dah ada experience kerja lain...maknanya,yang ada experience lagi bagus lah...lagi senang...
3. sebab i baru je dapat peluang kerja dekat dengan rumah...maknanya senanglah...

waaaahhhhhhhhhh,pening 3juta kali!!!

*** i really,really,really hate to make a decision!

14 comments:

  1. isikharah,,,insya-Allah dpt petunjuk mana lagi bagus,,,ada org lebih baik jika sambung belajar terus,,,ada orang pula,,lebih baik jika bekerja terlebih dahulu,,,

    ReplyDelete
  2. okay,thanks for the suggestion! =)

    ReplyDelete
  3. mintak petunjuk Dia.
    tapi yg kerja tuh dh dpt jawapan ke dear ?
    kang dua-dua melepas. make the better choice, yg suit dengan kehendak u.
    heee. goodluck dear in any decision u make ! :)

    ReplyDelete
  4. Awak yang cute ,

    awak ditag dalam GAME SAYA

    Sila lawat belg saya

    http://azmiraazmira.blogspot.com/2011/06/mari-tiru-gaya-aku-1.html

    ReplyDelete
  5. wanie : belum lagi tapi kalau bukan kat situ pun i boleh cari kat tempat lain...insyallah ada...but the point is to make decision...anyway,thanks for your suggestion....

    azmira : nanti i tengok okay!

    ReplyDelete
  6. nadia: sambung belajar.. ilmu itu penting..
    btw, thank te tag sy dlm contest tu.. xsure lg nk msk ke x.. hehe

    ReplyDelete
  7. sara : thanks for your advice... =)

    ReplyDelete
  8. ni pening patploh juta kali nihhh

    ReplyDelete
  9. kan...i nak sambung tapi macam kesian kat my parents...isshhhh.....tak tahu!

    ReplyDelete
  10. Ni just pendapat peribadi saya sahaja...

    Better sambung belajar selagi muda dan belum kawin

    coz nati dah keje dan mula pegang duit dah rasa berat sikit nak sambung lagi.

    tambah lak usia kan makin meningkat, confirm la nak kawin kan? nati dah kawin lagi banyak komitmen. dah susah sikit nak belajar.

    ini hanya pendapat sahaja berdasarkan pengamatan dan kawan2 yang telah pun berkahwin.

    tp yg lebih mudah ialah minta petunjuk dari-Nya. Insya-Allah pasti dipermudahkan urusan kita.

    ReplyDelete
  11. hye,tankz comment di blog saya:)
    huh situasi awak ni mcm saya jugak,dulu saya pon dilema kerjaya atau pelajaran
    family finance jugak,huhu

    apapapon solat istikharah k,mintak petunjuk:)
    yup kawan2 semua dapat shah alam,saya n beberapa org je tercampak ke lain,hee,almaklumlah kos kami kecik je:)
    apapapon tahniah k

    ReplyDelete
  12. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website
    yourself or did you hire someone to do it for you?
    Plz reply as I'm looking to create my own blog and would like to know where u got this from. thanks a lot
    Here is my webpage - Neuromuscular Dentistry

    ReplyDelete
  13. Sekarang awk keja ke sambung belajar

    ReplyDelete
  14. Dilema jgk..😯.rsa kesian kt mak ayah sbb nk gna duit byk.study dgree plak 4 tahun.bila ckp dgn kwan2 diorang sruh smbung degree jgk.tmbah plak course yg dpt tu xminat.nk buat mcm mna nii 😕.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...