Thursday, June 16, 2011

kenapa i ada banyak nama???

hi korang!!!
KENAPA I ADA BANYAK NAMA???
i pun tak tahu...hahaha...tapi serius,mula-mula tu i macam pening jugalah tapi lama-lama i redha je orang nak panggil apa...nama penuh dalam surat beranak,kad pengenalan is NADIA AZIRA BINTI SHA'ARI...tapi nama panggilan ada banyak...

1. NADIA
---biasalah kan...ikut nama pertama...nama ni paling ramai orang panggil kot...huhuhu

2. AZIRA
---nama ni sesetengah orang je panggil...i pun macam tak biasa tapi kalau orang panggil,i jawab jugalah... =)

3. SYEERA
---nama ke-2 i...ramai juga orang panggil nama ni especially family and kawan yang rapat...nama ini ada sejarah tersendiri sebab since i baru lahir lagi diorang da panggil i nama ni...bermula dengan nama satu watak kartun itik masa zaman tu (90's),nama dia shera...i pun tak sure...huhuhu...

4. NARA
---ada seorang kawan i ni...masa baru kenal dia tanya nak panggil i apa,i cakap apa-apa pun boleh...then,dia kata panggil i nara lah...i tanya sebab apa...dia kata ambil awal dan akhir nama i...NAdia aziRA...nara...macam-macam kan...since that i guna nama tu untuk myspace...(zaman tu fb tak ada lagi),so ramai jugalah panggil i misz_nara...hahaha...

5. along/kak long
---yang ni pun ramai juga orang panggil...family,cousin yang rapat and family sebelah my mum,kawan-kawan aunty i...bila kawan diorang tanya nama,mesti diorang cakap,along...i pun redha je lah...

6. CK
---nama ni i dapat masa di UiTM...sebab masa tu dalam kelas i ada 2 shira, i syeera n another one syera...and kelas sebelah i pun ada shira juga...selalu confuse...bila orang panggil shira!,dua-dua pandang...hehehe...so,sorang kawan i ni panggil i SK,stand for "shira kecik",padahal yang lagi sorang tu tak adalah besar mana pun...tapi lama-lama dia tukar jd CK sebab senang nak sebut...lama-lama makin ramai pula yang panggil CK masa kat UiTM tu...

7. NADIA AZIRA
---gigih kan setiap kali panggil i, mesti panggil nama penuh...salute!

itu belum yang main panggil je,ada NAZIRA,SHAHIRA,NADIRA,IRA,NAD,NADY,KAK YUN,GEMUK...banyak lagi lah...gemuk tu adik-adik i yang panggil...semua adik beradik kitorang pun kitorang panggil gemuk,tak kiralah memang gemuk ke tak...hehehe...suka hati korang lah....janji i boleh catch up yang korang panggil tu nama i...hehehe....

ni lah si pemilik nama di atas...(tak ada kena-mengena)


ok,tu je nak cerita...
k bye!

4 comments:

  1. nama sis cuma nadia....hihihi same name kite tp kan name yg dah pendek kentot neh, ader lg org duk panggil sependeknyer...haiiissshhh geleng kepale

    ReplyDelete
  2. tu lah...dah senang,nadia je,diorang pergi panggil nat basikal lah,apa lah...tak ke panjang tu...hehehe

    ReplyDelete
  3. @karukord : yup, just call me nadia! =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...