Sunday, June 19, 2011

happy father's day ayah!!!

hi korang!!!
seperti tajuk di atas...tak kan cerita pasal mother's day pulak kan...mestilah cerita pasal father's day...huhuhu...seperti hari ibu jugak,inilah kali pertama kitorang adik-beradik celebrate hari bapa macam yang kitorang organized ni...dulu adik-adik i kecil lagi and i pun tak ada kat rumah...(study) so,setiap kali hari bapa or hari ibu,macam tak ada apa...just wish and kadang-kadang ada hadiah...kesian kat parents i kan...bak kata adik i yang kecil tu, "along ada baru kita boleh buat surprise..."
ok,menu untuk father's day ni semua home made...dengan kerjasama yang gigih oleh adik-adik i,kitorang menyiapkan preparation untuk celebrate ayah tersayang....menu adalah seperti di bawah...
1. spagetti bolognese (macam mother's day juga)

2. apam (yang ini semua adik-adik i involve mencorakkan apam ni...)


3. kek batik biskut marie (sorry lah,presentation kurang menarik sebab kek tak balance,ganache terkumpul di situ...huhuhu...tapi rasa sedap...diorang cakaplah,sekejap je da licin...)

4. orange (memang ada dalam peti ais...jimat...hehehe)

5. putu mayam (yang ini nenek i yang bagi...)

6. keropok lekor (ibu yang beli,ibu kata ayah nak makan)

7. mango smoothies(favourite ni...)

here some decoration...seriously tak sempat nak decorate macam mother's day tapi yang penting ikhlas...betul x???



.
.
.
.
1
.
.
.
.
2
.
.
.
.
3
surprise!!!!!!!!!!!!!!!!!
adik i yang terlebih excited...hehehe....


here some pictures in that celebrations...



oh,i lupa kitorang celebrate father's day ni hari sabtu sebab ayah ada plan nak pergi memancing hari ahad...tiba-tiba teringat dialog adik i masa i ajak dia teman i pergi beli bahan-bahan makanan tu...

adik : adik tak sukalah kat tv tu dia asyik tunjuk pasal father's day je,nanti ayah tahu lah..."
me : yelah,nanti adik tak ingat pulak hari bapa...
adik : eh,adik ingat tau,adik ingat je hari ahad,rupanya buat hari sabtu...
me : ???(hanya mampu gelak...hehehe)

tu je lar yang i dapat share dengan korang...nak tengok mother's day celebration???click here...

2 comments:

  1. Selamat Hari bapa . Hargai bapa kamu ..

    sy suda 9 thn tiada bapa :(

    ReplyDelete
  2. thanks ya...sad to hear that...
    tak apa,sedekahkan al-fatihah untuk ayah u...semoga roh dia tenang... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...