Sunday, May 22, 2011

siapa Charice Pempengco???

siapa dia ni???famous ke???stok group max 24:7 dan gula-gula tu ke???oh no no no....tidak sama sekali...Charice ni seorang penyanyi dan pelakon dari Filipina yang berumur 19 tahun yang lahir pada 10 Mei 1992. sangat famous di youtube macam Rebecca Black tu juga...tapi yang membezakan mereka ni kehebatan dan kualiti suara.nak tengok macam mana rupa dia???ni haa...




cantik kan...

Oprah Winfrey menyifatkan dia sebagai "Most Talented Girl in The World"...korang mampu tak???hehehe...Dalam sebuah wawancara ABC News, David Foster berkata,
dia memiliki kemampuan untuk meniru suara orang lain dan merupakan ciri-ciri penyanyi yang baik. Dalam wawancara berasingan, Josh Groban menyatakan bahawa suara Charice adalah salah satu suara yang paling indah dia telah mendengar dalam masa yang lama. The New York Post pernah menyifatkan Charice memiliki vokal ajaib kerana dapat menyanyikan 'lagu besar' untuk usia sepertinya.

first international album dia realease pada tahun 2010...Then masuk Billboard 200 di tempat ke -8 dan secara tak langsung menjadikan dia artis pertama Asia dan Filipina yang berjaya jadi Top10 kat Billboard 200 tu...lagi sekali,korang mampu tak??? Antara single dia "Pyramid" featuring dengan rapperz Iyaz...ala yang famous dengan lagu "Solo" tu,yang datang masa Shout Awards 2010 tu...ni lagu pyramid tu,



Next, dia akan release single "Before it Explodes"...Bruno Mars yang tulis lirik babe...style kan...korang search lah kat youtube ea...huhuhu...dan ada banyak lagi cover version yang dia nyanyi...

bab berlakon pula,dia ada join casting siri TV Glee sebagai Sunshine Corazon...




I bukanlah nak agung-agungkan artis luar tapi mengagumi kehebatan vokal dia...artis yang macam inilah kita patut cari dan ketengahkan...barulah boleh harumkan nama negara...tak gitu...contohnya macam anuar zain,shila oiam,faizal tahir, siti nurhaliza dan adalah beberapa nama lagi...duduk sorang-sorang atas pentas pun boleh buat orang "wow" kat mereka kan...so, program-program realiti TV or syarikat-syarikat rakaman,tolonglah cari artis-artis yang seperti ini supaya boleh upgrade sikit kualiti artis kita...

this is just my opinion,tak ada kena mengena dengan siapa-siapa pun ok... =)

4 comments:

  1. minat jugak dengan die ni..sedap suara die :)

    ReplyDelete
  2. kan...suara ala-ala beyonce,celine dion,whitney huston gitu... =)

    ReplyDelete
  3. firsty dgr dia nyanyi tgk rncgn oprah winfry..
    memang gmpak ar suara dia :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...