Saturday, May 14, 2011

mother's day celebration!

assalamualaikum.....
entry kali ini mahu cerita tentang hari ibu....
"ibu....ibu....engkau lah ratu hatiku...."
chewahhh,teringat iklan susu ke apa ntah...huhuhu....
last weekend (08/05/2011)i dengan adik-adik sekalian for the first time nak buat surprise untuk ibu kitorang...mula-mula tu adik i yang kecil tu ajak i teman dia pergi cari hadiah untuk ibu...then tetiba i terfikir, why not tak payah beli hadiah-hadiah ni dan buat simple celebration untuk ibu...lagi lekat di hati kot...
so, pagi ahad yang indah itu, i pun ajak adik i yang nombor 2 tu pergi market,pergi mall,pergi kedai bunga, kedai jual barang buat kuih dan tidak lupa jua kedai kek...
mula-mula tu niat di hati nak beli mashmallow tapi cari satu muar tak jumpa...sedih betul...last2, mini bahulu sebagai ganti...oh, lupa! menu for that day adalah :

1. spagetti bolognese


yang ini i buat sendiri...sedap lah kot....huhuhu...

2. mini bahulu


bahulu ni beli, i buat topping dia je...


3. fruit : grape n plum


buah2an,korang 1 warna je eyh...

4. mini pudding


ini adik yang suka sebenarnya...

5. jam and cheese tart



6. air : ribena yang telah pudar warnanya... (adik i yang buat,bukan i....hu3)



dan tidak ketinggalan brownies...ibu sangat suka tau...nasib jadi...kalau tak jadi,buat malu je...huhuhu....



decoration...thanks to maysaa tea party and fatin liyana sebab bagi i inspiration buat decoration like this...











jenuh kitorang nak cover line bagi ibu tak dapat kesan plan kitorang...and ayah lah yang jadi mangsa sampai tak tahu nak bawa ibu pergi mana lagi...
and finally,kitorang bagi green light kat ayah suruh bawa ibu balik....


surprise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






suka tengok ibu happy...


ini kad dari adik...no fancy2,juz black n white...lukisan dan ucapan dari hati...hehehe....







inilah anak ayah...hu3


ciuman hari ibu~


i love my mum! =)


haa,yang ini sebagai penutup untuk hari ibu... =)

ok bye!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...