Tuesday, May 31, 2011

mango corner uollss!!!

hai...
just nak review kedai makan i pergi semalam...sebenarnya dulu-dulu kitorang (my family) selalu juga makan kat sini...masa i sekolah dulu...masa berlalu zaman pun berubah...makanya kami pun sudah jarang ke sini...dengan adanya sedikit rezeki yang Allah bagi kat i ni..i pun call my mum,
"ibu,malam ni kita pergi makan...along belanja!"
eh,susah tau i nak belanja...ye lah masa study mana ada duit...huhuhu...
mango corner yang berdekatan dengan High School Muar ni ada karaoke...so,bagi yang gila karaoke kat public,this is the place...hehehe...kenapa mango corner???may be sebab ada pokok mangga kat tengah-tengah kedai tu...tapi sekarang tinggal batang pokok je..sebab??tak dapat dikenal pasti...environment ok lah...owner kedai ni i boleh describe yang dia seorang peminat barang antik...sebab banyak barang antik kat kedai dia...tapi sayang,decoration tak teratur menyebabkan barang antik tu macam terbiar je...
di bawah ini ada beberapa barang-barang koleksi tuan empunya mango corner ni...




ada jugak gong,mesin jahit dan macam-macam lagi lah...kalau dia renovate,decorate elok-elok mesti lagi cool...(naluri designer telah meresap dalam diri...hihihi)
menu pula,sama saja dengan kedai makan lain...dan ada western food...
so,i order beaf steak...

my mum and my adik makan chicken chop...

tengok budak ni...memang kuat makan!

ayah pula makan nasi goreng daging merah...

me & my ibu...

makanan dia not bad lah...sama macam dulu...masa kitorang datang tu,ada dua orang mak cik ni tengah sakan bergelek nyanyi lagu dangdut...mula-mula ingatkan sekejap lah...sekali lama gila...dahsyat mak cik ni...dapat microphone terus tak mahu lepas...dah macam konsert dia dah...lepas tu ada pak cik pula ambil alih...pun sama...lepas satu, satu lagu dia nyanyi...tapi semua lagu dondang sayang...stok mendayu-dayu...alahai pak cik...sayu hati saya mendengarnya...tapi tak apa lah,janji pak cik dan mak cik happy...huhuhu...tengok ayah dan adik...bukan main tekun tengok pak cik tu menyanyi...

ok lah,tu je nak cerita...ok bye!

4 comments:

  1. hahaha..thank you lah ain...u pun apa kurangnya...
    hamzah : exactly...jiwa penyanyi tu...huhuhu

    ReplyDelete
  2. Terima kasih dari pihak kami manggo corner. Senang2 dtg la lg tempat kami.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...