Wednesday, May 25, 2011

hulurkan tangan ringankan beban...

assalamualaikum and hi korang!

semalam i tengok tv3 rancangan Fuhh Istimewa : Akustika Amal Al-Taqwa...Program ini adalah program amal untuk rakyat Malaysia menyumbang kepada pembangunan semula Rumah Anak Yatim & Anak Hidayah di Madrasah Al-Taqwa, Hulu Langat.

Antara pesembahan istimewa artis yang menjayakan program tu seperti berikut :-

faizal tahir (i adore him ok!)


Lan (Azlan & The Typewriter) >>>thank you sebab botak...macam tahu je i suka orang botak...hahaha...bapak perasan kan...)


Noh Hujan( i suka you tapi you suka orang lain...fine!)


Aizat


Black

and last but not least...

Jaclyn Victor...

most of diorang punya persembahan ok lah may be sebab ikhlas nak tolong orang kan...so,lepas tengok program tu i macam terpanggil nak ajak korang-korang ni join juga tolong mereka yang ditimpa bencana ni...so,bagi siapa-siapa yang nak menghulurkan bantuan bolehlah bank in kan sumbangan korang tu ke :-

Tabung Bencana NSTP Media Prima
Akaun Maybank : 514105-320757

Tabung TV3 Bersamamu
Akaun maybank : 564324-129973

atau

layari www.tv3.com.my/al-taqwa

tak kisah lah banyak ke sikit sekurang-kurangnya kita bantu meringankan beban mereka + tak rugi bantu anak yatim...besar pahala =)

*the thing yang i sangat puji rakyat Malaysia ni kalau berlaku bencana kat mana-mana negara sekalipun,sangat lah cepat buat donation and tolong mereka...i just thinking,semoga dengan sifat pemurah dan sifat kemanusiaan rakyat Malaysia ini,kita sentiasa di bawah perlindungNya dan Allah S.W.T. akan mengampuni dosa-dosa kita...amin...

2 comments:

  1. Alhamdulillah.. Artis pun boleh beramal ok..

    ReplyDelete
  2. kan,tak kisah lah apa latar belakang diorang,janji niat dia ikhlas membantu dan tak bertentangan dengan agama dan budaya...ok je... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...