Saturday, May 7, 2011

how i improve my self confidence...

ada macam-macam cara orang buat untuk improve their confidence level termasuk lah i...ada yang melalui communication, appearance and macam-macam lagi lah...tapi i ada 1 cara yang i dah cuba dan ia berkesan...untuk i lah tapi korang pun boleh cuba...senang je,mesti korang ada warna-warna yang korang rasa macam tak sesuai je dengan diri korang kan...so, korang pun pakai lah warna yang selalu korang pakai untuk selamat...ok, sebelum korang cuba, tetapkan dalam diri korang yang 'bila aku pakai warna ni,aku seorang yang berani!' cabarlah diri korang...tak salah kan...macam i,dulu zaman sekolah,i asyik pakai hitam jew sebab hitam tu selamat katanya...

ni lar fashion i zaman sekolah...cam poyo jew...huhuhu...

i masuk uitm, i improve sikit, i try warna merah, pink and beberapa warna selamat....masa ni trend cardigan and wujudnya inner...so dengan adanya cardigan and inner ni,maka my confidence level pun bertambah...





then, i pun mula lah try pakai warna yang i xpernah terfikir pun nak pakai...contohnya biru...tak tau la sebab apa i takut nak pakai biru ni...


yeah, 1 warna yang digeruni berjaya di pakai...i tak kisah lah ape orang nak cakap,cantik ke tak ke...yang penting,bila i pakai biru i rasa sangat confidence...tapi masa ni i pergi shout award punya show case,jumpa yuna taw...dia cakap "hey,you look nice!" i senyum je sepanjang hari tu...hahaha...tak percaya???tengok ni,


next is kuning...bila i shopping, i akan pilih some clothes and try kat fitting rooms...eventhough i ada ambil warna kuning tapi i tak pernah beli...tu nama nya tak yakin dengan diri sendiri...one day i decide nak beli juga...then ini lah hasilnya...



eventhough tak ada lah banyak mana pun kuning tu tapi sekurang-kurangnya i try...betul x???and baru i sedar cantik juga kuning tu...

next is hijau...sebagai seorang pencinta alam, rasa tak patut pula tak pakai warna hijau...hahaha...sangat poyo lah anda....asyik nak selamat je rasa tak adil pula dunia ni...so, i try bereksperimentasi dengan warna hijau...masa dinner ni theme dia 'spectrum of colours' so each peoples kena pakai 1 of colour of rainbow...masa ni sampai seru i nak pakai hijau...hehehe....


set untuk baju ni murah je dengan sedikit kreativiti yang i ada ni...cewahhh....tapi betul,murah...under rm50...and sekarang i ada beberapa baju hijau tapi xambil gambar lg...

and the conclusion is, buatlah apa pun yang boleh menambah self-confidence anda...itu penting untuk berhadapan dengan orang ramai...kalau nak senang,ikut lah cara i...eksperimen dengan warna...hehehe...

p/s : just give an opinion to help girls like me... =)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...