Thursday, May 26, 2011

alhamdulillah... =)

assalamualaikum...
entry ni nak share dengan korang betapa gembiranya i dengan result yang dikeluarkan oleh UiTM semalam...bukanlah 4flat mahupun deanlist tapi mencapai target dan misi saya...korang tak tahu betapa nervous i tunggu result ni sebab dah final kan...risaulah kalau ade yang sangkut...huhuhu...result i lebih baik dari jangkaan dan segala usaha selama ini berbaloi...my personal mission pun tercapai...syukur...

sepanjang berada di semester akhir dalam program Interior Architecture ni,macam benda i lalui...benda yang tak terjangkau dek akal,banyak betul dugaan tapi semua tu da pun berakhir dan i pun dah dapat ganjarannya...

tiba-tiba teringat semua tu balik...macam mana life i masa tu???haa,macam kat video ni...exactly!

lawak gila lah matlutfi ni...i tak tahu dia ambil program apa tapi lifestyle dia lebih kurang je...studio life...macam kitorang kat UiTM ni,awal-awal semester buat kerja kat studio sampai pukul 11.00 malam...lepas itu up sikit, pukul 12.00 malam...lama-lama balik pukul 2.00-3.00 pagi...last sekali,tak balik langsung...hehehe...fyi, UiTM Perak tak sama macam Uitm Shah Alam,boleh stay kat studio anytime...Kitorang ada pak guard yang sangat lah berdedikasi menghalau kitorang...huhuhu...lecturer kitorang pula sanggup teman kitorang and back up kitorang every night kalau pak guard datang...sangat baik kan...masa hari kitorang nak present tu, masa i nak pin up i punya banner, lecturer i tanya macam ini :-

lecturer : eh,you all balik pukul berapa malam tadi?
me : tak balik lagi...
lecturer : hah,tak mandi lagi lah ni? dari pagi semalam?
me : a'ah lar...
lecturer : hah,pin up cepat-cepat...lepas tu balik mandi,nanti assessor pengsan pula tengok awak...
me : hehehe...

tapi berbaloi lah...alang-alang berhempas pulas satu semester,apalah sangat tak balik mandi untuk kali terakhir...hehehe....


inilah workstation i...seharian duduk disini...sekarang i dah mula rindu nak duduk situ...huhuhu....


masa ni sudah pukul 12.30 tengah malam dan lecturer i masih lagi crit student punya works! salute kat lecturer Perak...


ada yang serius berbincang...


ada yang concentrate siapkan projek diorang...


dan ada yang sudah terbayang-bayang tilam dan bantal kat hostel...huhuhu...


kadang-kadang pergi breakfast di Teluk Batik...


lecturer kitorang sangat lah baik,"hari ini kita tak payah buat kelas,kita pergi minum petang ramai-ramai dekat clearwater,batu gajah....oh,indahnya dunia...


dapat lepaskan tension macam ini....




macam ni lah kalau kitorang terlepas dari studio tu...hahaha...


beli makanan dekat pasar malam lumut dan dinner di jeti...


kadang-kadang dinner dekat area Seri Iskandar je...

tapi semua tu kitorang buat bersama-sama...that's the beautiful of artemasia...susah senang bersama,menangis bersama,ambil berat each other...oh,lupa nama studio batch kitorang ini artemasia...

and i pun dah berjaya present my final project semampunya...


tak lah gempak mana pun...tapi i puas hati sebab i dah berusaha... =)

*i miss artemasia damn much!!!
*sorry gambar tak sharp...i bukan pakai dslr ok...

9 comments:

  1. waaa..seronoknya study i.d..dulu teringin sgt..tapi end up amek biotek..hahaha

    ReplyDelete
  2. jauh tu...hehehe...id sangat sengsara ok...tapi selain tu,ada frienship yang sangat kuat...tu yang menyebabkan id tu sangat best... =)

    ReplyDelete
  3. serbu dri belog MTT.. follow die :)

    ReplyDelete
  4. kwn tira and aein rupenyer.. bydaway congrate sbb dh abis dip.. hehehee.. :)

    ReplyDelete
  5. shopping2u...thank you...nanti i melawat blog u kayh...
    cik mot...yup,and thank you juga...u pun da habis kan???

    ReplyDelete
  6. tringat zaman study... =.=' rinduuuuu......

    ReplyDelete
  7. saya pun tetiba nak rindu zmn blaja T_T

    suka zmn blaja time dlm bilik, borak2, shoping2..time kuiz n exam,TAK SUKA!! hehehe

    ReplyDelete
  8. kan...shopping,borak2 tu i suka sangat...hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...