Tuesday, May 27, 2014

SAMPUL RAYA CUSTOM MADE 2014

Assalamualaikum.

Nadia dah mula ambil tempahan untuk sampul raya custom made..sila lihat details di bawah ni ya...

Oh ya, tarikh tutup order ialah pada 

03/07/2014



sampul duit raya
AD 01

AD 02

sampul duit raya
BA 01

  
FL 01

FL 02

HIP 01

HIP 02

HIP 03

HIP 04

LV 01

MP 1301

MP 1303

MP 1302

MP 1304

MP 1306

MP 1305

MP 1309

MP 1310

MP 1307

MP 1308

Nadia ada buat satu account instagram untuk memudahkan korang pilih2 design nanti..jemputlah follow;

@nadesign_ @nadesign_ @nadesign_

Okay tu je..thank you! 

Saturday, June 15, 2013

Lanjutan Tempahan Sampul Duit Raya 2013

Assalamualaikum...

SAMPUL DUIT RAYA 2014 sila klik link di bawah
sampul raya custom made 2014

since ramai yang tanya boleh tak order lagi sampul duit raya custom made walaupun tarikh order dah tutup, so nadia lanjutkan lagi tempoh untuk order...sampul custom made ni korang boleh letak gambar, nama, tema warna korang untuk hari raya tak lama lagi...

kat bawah ni details tentang sampul duit raya ni...


step untuk order :

1. pilih design sama ada design-design yang nadia dah buat sebelum ni atau bagitahu design macam mana korang nak, yang itu nanti kita discuss kat email...

2. pilih satu gambar korang yang nak letak kat sampul tu...attach sekali kat email...

3. decide nak tulis apa...contohnya : 'ikhlas daripada ....& keluarga' atau 'dengan ikatan tulus ikhlas daripada....' suka hati la nak letak pantun ke apa ke....

4. bagitahu tema warna korang...contohnya korang pilih design nadia tapi nak tukar daripada ungu ke warna hijau...then bagitahu la...

5. nak memudahkan proses, attach je gambar-gambar tu kat email...jadi senang nadia nak refer and tak ada misunderstanding nanti... ^_^

6. dan akhir sekali, email kat nadia : nadiaazira90@gmail.com

design nadia, korang boleh tengok kat link ni...



Monday, May 20, 2013

tempahan sampul duit raya 2013

Assalamualaikum...


SAMPUL DUIT RAYA 2014 sila klik link di bawah
sampul raya custom made 2014

since ramai yang email dan tanya nadia mengenai sampul duit raya custom made yang korang boleh letak gambar sendiri, letak nama atau tulis apa-apa sesuka hati korang...so, nadia standardize kan description and price...korang boleh refer kat bawah ni...


untuk design, korang boleh refer link kat bawah ni :


so, korang boleh pilih la nak warna apa, design yang mana, nak tema macam mana...
yang ini pula hasil tahun lepas...


more information , boleh contact nadia through email or blog ni...
nadiaazira90@gmail.com

Tuesday, April 23, 2013

japan trip : Day One

Assalamualaikum...

Setelah sekian lama nadia perap cerita japan trip ni sampai dah jadi pekasam, tibalah masanya nadia kongsikan pengalaman nadia di negara matahari terbit ni sempena cuti mid term ni...hehe~ nadia pergi Tokyo ni dari 01 Mac 2013 sampai 07 Mac 2013, kira seminggu lah kan...

So, sebelum pergi tu, macam-macam jugaklah dugaan sampai ibu nadia kata, "awak ni kejap gelak, kejap berkerut, kejap-kejap tengok telefon". itu semua masa nak settle down our visa...visa japan quite complicated, so process tu jadi sangatlah mendebarkan...kalau dia tak approved maknanya tak dapat pergi lah jawabnya sebab tiket dah beli...masa tu dalam fikiran nadia, lepas settle semua tu, hopefully our trip ni sangatlah berbaloi...
annndddd, ternyata memang berbaloi pun...buktinya, sampai sekarang pun nadia rindu japan lagi tau! nak pergi lagi pleasseee.....*okaystopmerapu!

entry ni, nadia cerita masa first day dulu lah, tak banyak, sebab kitorang sampai pun dah midnight...okay, kat bawah ni, gambar kami masa dalam bas UiTM dan  LCCT...masa ni memang excited gila...dah lupa dah masalah besar yang melanda sebelum tu...hehe~





kat bawah ni pulak, masa dah sampai Haneda Airport...masa landing tu Allah je yang tahu perasaan nadia, dalam hati, 'Alhamdulillah, sampai jugak kat bumi jepun ni...



berikutnya pula, masa on our way nak pergi hostel...kitorang stay dekat Khaosan Tokyo Ninja...hostel ni dekat area Nihombashi-Bakurocho, train station yang terdekat ialah Asakusabashi...train yang pertama kitorang perlu naik tu dari Haneda ke Akihabara, then kena tukar train untuk ke Asakusabashi tapi since kitorang sampai tu dah tengah malam, train yang kitorang naik tu last train and kitorang stuck dekat Akihabara...walaupun Akihabara dengan Asakusabashi tu selang satu station je, tapi sebagai warga Malaysia yang baru first time datang japan ni, manalah kitorang tahu kan...tanya guard kat situ, dia pun tak boleh cakap English...


At last, ada 1 couple ni tolong kitorang tunjuk jalan sampailah ke pintu hostel...dekat setengah jam jugaklah berjalan kaki tengah-tengah malam tu...diorang baik gila okay! tak tunjuk muka stress lagi terpaksa pun...bayangkan lah, lepas tu diorang nak patah balik, JALAN KAKI lagi...masa tu nadia dah impressed gila dengan japanese ni...




bila sampai je depan pintu hostel kitorang pun menjerit keriangan dan kesukaan tanpa terfikir waktu ketika itu...sekali, receptionist kat situ suruh kitorang diam dan masuk, rupanya diorang memang menitikberatkan soal ketenteraman di malam hari...nak bising, ada tempatnya....ohhhhh~

cabin kitorang di tingkat 4..ohh ye, kitorang tak tidur dalam bilik tapi dalam cabin...macam capsule hotel but hostel ni dia mix, ada room type, ada capsule type...ala, macam doraemon tu! hahaha~ untuk nadia, nadia tak adalah culture shock sangat sebab memang dah tengok kat internet awal-awal...tapi untuk lecturer nadia, dia memang culture shock habis...dia kata macam 'vampire balik rumah'. tidur dalam keranda...hehe~


that is cabin that i told above...macam dalam cerita doraemon kan...for me, nadia tak ada masalah pun duduk dalam benda alah ni...even share dengan guys, share bathroom juga...even my lecturers tidur sebelah cabin juga! tapi as you can adapt that culture and its not against our religion, so tak ada masalah lah kan? masuk dalam cabin baru bukak tudung..apa susah..






yang ni stok makanan yang nadia bawak...as everybody know, japan is one of most expensive country, so memang nadia dah prepare dah...half of my luggage is food actually....hehe...and its really work! duit nadia untuk makanan memang sikit je...nadia memang tak suka japanese food...lagipun masa nadia pergi tu early spring, sejuk and tak rasa lapar sangat...makan roti, sneakers dah okay dah...kalau sebulan pergi comfirm kurus! ^_^


yang ni pulak, underground kitchen, nak masak-masak, nak lepak, nak tengok tv ke...nak buat bising malam-malam pun kat sini....so, every morning and night memang ni lah tempat kitorang...beramah mesra sesama kami dan dengan tourist lain..walaupun share kitchen tapi cleanliness memang tiptop! tak ada masalah pinggan cawan tak basuh, tak ada masalah sampah, tak kemas, TAK ADA okay! even, makanan korang simpan dalam fridge pun tak akan hilang...just letak tag nama and tarikh check out supaya diorang boleh buang in case korang terlupa ke apa...cool kan...


tu jelah mukadimah untuk japan trip ni...nanti nadia cerita pasal first day pulak ye...

till meet then...
bubye!

Friday, March 15, 2013

birthdate.

Assalamualaikum...

Entri penghargaan...hehe~
ucapan terima kasih kepada encik faizul sebab membuatkan hari lahir nadia pada 11 March 2013 hari tu jadi 'happy day' walaupun mula-mula tu dia tak ingat okay! 
setiap tahun pun dia memang ada je masalah bila sampai birthday nadia...
so, minimum expectation memang dah standby awal-awal sebab tak mahu sedih terlebih...




gambar di upload atas  dasar comel semata...
sumber : google

so, malam tu kitorang keluar, pergi Setia City Mall, Setia Alam...

and


thanks for Seoul Garden.

 hasil masakan

 hasil santapan

ini hasil abc campuran si faizul

thanks for Rest & Go.

kegemaran kami...
gambar dia je, nadia tak ada, tak mahu pun...huhu~

thanks for Bowling.




aksi-aksi first trial si faizul...nadia pun dah bertahun tak main bowling...
kat bawah ni, video ke longkang dan strike faizul!
.
.
.

thanks for movie.

ingatkan cerita action, rupanya cerita the rock jadi bapak dimana anaknya kena tangkap sebab dadah...kiranya, dianiaya oleh kawan sendiri la ni...
faizul siap cakap dengan slang peraknya, "the rock nangis! mana gayanya ni..." 
hahaha....

thanks for present.


cik kura dah ada kawan! yeay!!! :D

thank you awak!

thanks untuk hari yang simple but menggembirakan hari saya!
thanks menyambut hari tua saya!
sekian!
okbai!
^_~